Sosedje, stopimo skupaj in pomagajmo domžalskim društvom v Mercatorjevi akciji “Radi delamo dobro”

Mercator ob svoji 70-letnici delovanja izvaja donatorski projekt Radi delamo dobro v 70 krajih po Sloveniji. Z donacijami lokalnim društvom in organizacijam v teh krajih želi prispevati k boljši kakovost življenja, saj bo skupaj podelil 91.000 evrov. Kupci lahko od 1. pa vse do 30. aprila v izbranih Mercatorjevih trgovinah glasujejo za lokalno društvo, ki si najbolj zasluži denarno podporo. 70 društev z največ glasovi bodo v maju prejelo po 1.000 evrov. Akcija poteka tudi pri najboljšem domžalskem sosedu, Market Domžale (Kolodvorska cesta), kjer lahko glasujete za Čebelarsko društvo Domžale, Planinsko društvo Domžale in Kulturno društvo Godba Domžale.

V Sloveniji delujejo številna lokalna društva in organizacije, ki pomembno prispevajo k izboljšanju življenja predvsem v manjših krajih. Mercator je tako aprila 2014 prvič izvedel projekt Radi delamo dobro, saj želeli z donatorskimi sredstvi prispevati k prizadevanjem lokalnih skupnosti in vračati lokalnemu okolju, v katerem deluje. Ob svojem jubileju, 70-letnici poslovanja družbe, pa zdaj Mercator v 70 krajih po Sloveniji vabi sosede, da stopijo skupaj in izvedejo projekt Radi delamo dobro.

Projekt poteka večinoma v Mercatorjevih manjših prodajalnah, po katerih je Mercator tudi najbolj poznan. Vsaka od teh trgovin zaradi svoje povezanosti s krajem predstavljajo najboljšega soseda v najbolj pravem pomenu besede in je najbolj primerna za izvedbo tovrstnega projekta.

Akcija poteka tudi pri najboljšem domžalske sosedu, Marketu Domžale.

Potrošniki tako v izbranih Mercatorjevih trgovinah med 1. in 30. aprilom ob nakupu prejmejo žeton. Tega oddajo v posebno skrinjico in tako svoj glas namenijo za enega od treh lokalnih društev, ki si po njihovem mnenju zasluži najvišjo donacijo. V maju bodo po preštetih glasovih prvouvrščenim društvom namenili po 1.000 evrov, drugouvrščena društva bodo prejela darilne kartice v vrednosti po 200 evrov, tretjeuvrščena pa darilne kartice v vrednosti po 100 evrov. Med izbranimi trgovinami kjer lahko glasujete, je tudi najboljši domžalski sosed, Market Domžale, ki se nahaja v centru Domžal.

Market Domžale, Kolodvorska cesta 10, 1230 Domžale

Tina Bajde, vodja projekta Radi delamo dobro v Mercatorju, je ob začetku akcije povedala, da jih je pozitiven lokalni odziv na projekt Radi delamo dobro v preteklih letih spodbudil, da ob Mercatorjevem jubileju spet omogočijo, da se na lokalnem nivoju uresničijo ideje, za katere sicer ni sredstev: »Tako smo v Mercatorju k sodelovanju v projektu povabili tiste organizacije, ki so močno vpete v lokalno okolje in so za prebivalce pomembne. Kot najboljši sosed se namreč potrjujemo tudi v tem, da vračamo dobro v okolje, v katerem delujemo. Glasovanje pa smo postavili v izbrane Mercatorjeve trgovine, ki ne služijo le za kakovostno preskrbo prebivalcev, ampak so tudi dnevno družabno stičišče krajank in krajanov.«

Skupno se za donacije v okviru projekta Radi delamo dobro tako poteguje 210 društev, organizacij in zavodov. Projekt poteka večinoma v Mercatorjevih manjših prodajalnah, po katerih je Mercator tudi najbolj poznan. Vsaka od teh trgovin zaradi svoje povezanosti s krajem predstavljajo najboljšega soseda v najbolj pravem pomenu besede in je najbolj primerna za izvedbo tovrstnega projekta.

Žeton po nakupu oddate v posebno skrinjico in tako svoj glas namenite za enega od treh lokalnih društev, ki si po vašem mnenju zasluži najvišjo donacijo.

Mercatorjevi kupci so v okviru akcije Radi delamo dobro v preteklih letih v 300 Mercatorjevih trgovinah oddali kar več kot tri milijone žetonov, s katerimi so glasovali za skupno 900 lokalnih društev. V preteklih letih so največ glasov krajank in krajanov prejela lokalna gasilska društva, nato vrtci, preostala pa so bila druga lokalna društva, kot so društva invalidov, kulturna in športna društva, taborniki, društva upokojencev in druga. Pozitiven odziv kupcev in lokalnega okolja na Mercatorjevo akcijo Radi delamo dobro v prejšnjih letih je tudi odraz Mercatorjeve dolgoletne povezanosti z lokalnimi skupnostmi in ljudmi ter njegove odgovornosti do kupcev tako pri zagotavljanju trgovske ponudbe kot pri vračanju lokalnemu okolju.

Več o Mercatorjevi akciji “Radi delamo dobro” si lahko preberete na povezavi tukaj.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar

Tagi