RAZDEJANJE: Z avtom divjal po novem domžalskem parku in ga uničil

Minulo noč je zaenkrat mlajši moški s starejšim osebnim vozilom znamke Renault Twingo nov domžalski park v nastajanju – Park Martina Krpana, uporabil za dirkalni poligon, pri tem uničil štiri drevesa, klop in označevalno tablo. Po dejanju je vozilo pustil v bližini in odšel s kraja. Policisti so z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja uspeli identificirati osumljenca in z njim opravili razgovor. Zoper njega pa bo podana kazenska ovadba.

V zadnjem obdobju se v domžalski občini nepridipravi zelo radi spravljajo na športne parke, pri tem pa povzročajo škodo na infrastrukturi. Konec meseca aprila so neznani storilci iz parka pod Močilnikom v Dobu ukradli gugalnico »gnezdo«, med prvomajskimi prazniki so se lotili novega športnega parka Hrastje v Depali vasi, kjer so odžagali kromirani kovinski drogi in kromirana kovinska trikotnika na orodju za ulično telovadbo, minulo noč pa je nepridiprav oskrunil nov domžalski park v nastajanju – Park Martina Krpana, ki se nahaja v neposredni bližini Ten Tena.

Park Martina Krpana je danes zjutraj bolj kot na park spominjal na dirkališče po dirki, saj so vsepovsod vidni sledovi gum, s tem, da so bili ponekod sledovi zarezani veliko globlje, saj je med vožnjo z avta odpadla pnevmatika, mlajši moški pa je vožnjo kljub temu nadaljeval. Po besedah Urha Vrenjaka, vodje vzdrževanja na Zavodu za šport in rekreacijo Domžale, ki je bil nad omenjenim razdejanjem močno ogorčen, nam je povedal, da naj bi po pripovedovanju nekaterih očividcem, divja vožnja mlajšega moškega suhe postave z Renault Twingom potekala v poznih večernih urah.

Nepridiprav je minulo noč nov domžalski park v nastajanju uporabil za dirkališče in izživljaje.

Med krožno vožnjo in vijuganjem po parku, je nepridiprav z avtom uničil štiri mlada drevesa (hrast), ki so bila zasajena novembra lani, klop ter označevalno tablo. »Jutranji sprehajalci, ki so videli razdejanje, so bili ogorčeni nad početjem, obenem pa nam je neznani storilec z vandalizmom nakopal en kup nepotrebnega dela in stroškov, da bomo sanirali stanje,« nam je povedal Vrenjak, ki je obrazložil, da se v Zavodu za šport in rekreacijo Domžale trudijo, da bi občanke in občani dobili čim več takšnih parkov in igrišč za preživljanje prostega časa, pri tem pa v to vložijo veliko svojega dela: »Ko vidiš takšno razdejanje in kaj je ostalo od tvojega dela, ti ni vseeno.«

Padla je tudi nova označevalna tabla parka.

Vrenjak je ocenil, da je nastalo za okrog 2.500 evrov škode, kar so nam potrdili tudi na Policijski upravi Ljubljana, saj so bili o poškodovanju parka obveščeni domžalski policisti, ki so si razdejanje ogledali tudi na kraju. Nataša Pučko iz Policijske uprave Ljubljana nam je povedala, da so policisti po do sedaj zbranih obvestilih ugotovili, da je neznani voznik z osebnim vozilom Renaul Twingo vozil po parku, pri tem pa uničil označevalno tablo, klop in štiri drevesa. Vozilo, ki ga je neznani storilec po dejanju pustil v bližini in odšel s kraja, so policisti zasegli ter nadaljevali z zbiranjem obvestil.

V nadaljevanju so policisti na podlagi opravljenega ogleda kraja in zbiranja obvestil, uspeli identificirati osumljenca, s katerim so že opravili razgovor. Zoper njega bo podana kazenska ovadba.

Urh Vrenjak je bil nad nočnim dogajanjem močno ogorčen, prav tako tudi sprehajalci, ki jih je slabemu vremenu pot danes zanesla tja.

Park Martina Krpana – nov park, ki nastaja postopno in skladno z Geomantsko veščino celostnega obravnavanja prostora, boobčankami in občanom prinesel bioenergetsko učinkovit prostor za prijetno druženje in gibanje na prostem.  V parku se že nahajajo nekatera igrala in športna orodja, V parku se že nahajajo multifunkcijsko igralo za najmlajše in objekti za gimnastiko na prostem, skoraj dokončane sprehajalne poti pa povezujejo Zeleno os, že obstoječe otroško igrišče in cesto, ki vodi v mesto. Poti razigrano vijugajo po zelenici in se združijo v centru parka, kjer se nahaja veliko kurišče. Le-to so do minule noči obdajali na novo posajeni mladi hrasti, ki naj bi v prihodnosti obiskovalcem parka v vročih poletnih dneh nudili senco. Park bo v nadaljevanju še nastajal in rasel, saj je po načrti še daleč od končanega. S tem, da takšni primeri, kot so se pripetili minulo noč, nastajanje parka lahko močno zavlečejo.

Takšni ljudje, kot je ta nepridiprav, ki je minulo noč povzročal škodo, ne sodijo v park in si ga tudi ne zaslužijo. Za takšne primere je edina rešitev betonska celica velikosti tri krat dva metra, z rešetkami.

Avtor: Miha Ulčar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi