Priznanje za Naj mentorico prostovoljcev prejela Zdenka Katkič, predsednica Društva Šola zdravja

Slovenska filantropija med 14. in 20. majem 2018 že tradicionalno organizira Nacionalni teden prostovoljstva, katerega namen je praznovanje prostovoljstva ter prostovoljskih organizacij in zahvala prostovoljcem za njihovo udejstvovanje. Tako v tem tednu potekajo številni lokalni dogodki po različnih krajih Slovenije, v torek, 15. maja 2018, pa je v Krškem potekala slovesna podelitev priznanj najzaslužnejšim na področju prostovoljstva. Priznanje za naj mentorico prostovoljcev je prejela Domžalčanka Zdenka Katkič, predsednica Društva Šola zdravja.

Slavnostna prireditev s podelitvijo priznanje je potekala v občini Krško, ki je prejemnica naziva Prostovoljstvu prijazno mesto že vse od leta 2014. Odlikuje jih vključujoče posvetovanje občinske uprave s predstavniki prostovoljskih organizacij pri pripravi razpisov in podeljevanje nazivov prostovoljec in prostovoljska organizacija leta. Na prireditvi so podelili nazive Junaki našega časa, Naj prostovoljec v javni upravi, Prostovoljstvu prijazno mesto, Naj mentor prostovoljcev in Naj mentorica prostovoljcev.

Letos so prvič podelili priznanje Naj mentor prostovoljcev in Naj mentorica prostovoljcev. S to vrsto priznanja želi Slovenska filantropija razširiti prepoznavanje dela odličnih mentorjev in mentoric ter koordinatorjev in koordinatoric prostovoljcev kot ključnih nosilcev organiziranega prostovoljstva, priznavanje pomena in vrednosti njihovega dela ter promocija njihovega prispevka h kakovosti prostovoljstva. Z imenom mentorjev so na natečaju poimenovali vse, ki v organizacijah skrbijo za prostovoljstvo, ustvarjajo pogoje za delo prostovoljcev in jih pri tem podpirajo – kot mentorji, koordinatorji, organizatorji ali vodje skupin prostovoljcev.

Priznanje za Naj mentorico prostovoljcev je za kakovostno vodenje prostovoljcev in angažirano podporo njihovemu delu v Društvu Šola zdravja, zasluženo prejela predsednica Zdenka Katkič. Društvo Šola zdravja je imelo v letu 2017 registriranih 611 prostovoljcev, ki so lani opravili 59.560 prostovoljskih ur, kar je po prostovoljskih urah ovrednoteno z 518.980 evri.

Zdenki Katkič za prejeto priznanje čestitamo tudi v našem uredništvu!

Miha Ulčar; Foto: Društvo Šola zdravja

 

 

Tagi