Župan sprejel najboljše učence in dijake

Konec šolskega leta je čas, ko se sprejema pohvale in podeljuje priznanja najboljšim šolarjem. Župan, Toni Dragar je v Kulturnem domu Franca Bernika, sprejel najboljše učenke, učence, dijakinje in dijake ter jim čestital za njihove dosežke.

Na sprejem so bili povabljeni učenci, ki so se uspešno dokazovali vseh devet osnovnošolskih let, najboljši dijaki Srednje šole Domžale in dva najboljša učenca Glasbene šole Domžale. Povabljeni pa se ne odlikujejo le kot izvrstni učenci, ampak so aktivni in uspešni tudi na mnogih drugih področjih: na različnih šolskih tekmovanjih, na športnem, glasbenem ali kakšnem drugem področju. In zato si vsekakor zaslužijo vso našo pozornost in iskrene čestitke.

V slavnostnem govoru je župan Toni Dragar najprej poudaril, da je ponosen, da je deležen družbe mladih, ki so z odliko zaključili obdobje šolanja in so na pomembni prelomnici, ko se odločajo za nadalje izobraževanje ter dejal: »Prepričan sem, da ste za svoje delo prejeli že mnogo pohval in trepljajev po rami, a naj vam še enkrat čestitam za vaše dosežene uspehe in vam zaželim veliko učnih in osebnih dosežkov še naprej, ob tem pa izrazim željo, da bi s svojim znanjem nekoč prispevali k razvoju domačega kraja«. Ob pohvalah pa jim je zaželel tudi vse dobro v prihodnosti in naj počitniške dni izkoristijo kar se da brezskrbno. Zahvalo je namenil tudi vsem staršem, učiteljem in učiteljicam ter ravnateljem in ravnateljicam za uspešno opravljeno delo in podporo, ki so jim jo namenili.

Slovesnost ob sprejemu so popestrili kar učenci sami, z glasbeno – plesnimi točkami. Z vezno besedo je sprejem zaokrožila Magdalena Tehovnik. V kulturnem programu so sodelovali: Maja Požek iz OŠ Rodica z baletno točko, Aljaž Špehar, Špela Novak in Nika Dejanović (kitare) iz OŠ Dob, OŠ Domžale je zastopal ansambel Non Plus Ultra, Ariana Cuderman in Julija Elena Podboršek (obe vokal) iz OŠ Dragomelj, Rebeka Satler (vokal) iz OŠ Preserje pri Radomljah, Tolkalni krog učencev 9.razreda OŠ Roje, Zara Miočić (recitacija), Katarina Banko (flavta), Sara Rusjan (flavta), Mark Šporar (kitara), Tilen Zlatnar (metalofon), Gaja Škofic Mezgolits, Tanaja Lenič (zvončki), Tiara Dezire Zupan (les), Edvina Dedič (recitacija) iz OŠ Venclja Perka, renesančni dvorni ples so prikazali Alja Anđelić, Nik Pogorelčnik Hojnik, Klara Zupančič, Blaž Bulič, Nejc Leben, Maruša Gale, spremljali sta jih Tea Žnidar (viola) in Mihaela Šuštar (flavta) iz Srednje šole Domžale in Jure Juvan na klavirju iz Glasbene šole Domžale.

Prisotni smo z velikim zanimanjem sledili predstavitvam uspehov najboljših, ki so se navadno odlikovali tako pri pouku, kjer so bili vseskozi odlični učenci oz. dijaki, še posebej pa so bila našteta številna priznanja, ki so jih prejemali na tekmovanjih v posameznih predmetih, med njimi pa so bili tudi odlični športniki in raziskovalci. Mnogi so že dolgoletni prostovoljci, ki so s svojim prizadevnim delom pomagali sošolcem in drugim.

Najboljši učenci in dijaki so v spomin na zaključek šolanja poleg iskrenih čestitk in dobrih želja za nadaljnje šolanje iz rok župana, Tonija Dragarja prejeli letno karto za domžalski bazen, mobilni polnilec za telefon in knjigo z naslovom Barž=Kons, avtorja Srečka Kosovela.

Nagrade in županove čestitke so prejeli naslednji učenci in dijaki:

OŠ Rodica:
Aljaž Pirman, Žiga Repas, Jan Žabkar, Luka Žabkar, Aleksandra Kokot, Pika Kostanjšek, Brina Majhenič, Ana Renko, Nika Kobetič, Petja Podlipnik, Aljoša Škorjanc, Urban Zgonc

OŠ Dob:
Špela Novak, Nika Peterc Štular, Petra Kuhar, Tajda Koblar, Lea Bibič, Zala Marinček, Lara Nahtigal

OŠ Domžale:
Luka Štiftar, Urša Zevnik, Špela Rozman, Živa Bratec, Christian Ravnikar, Anže Kovačič, Matej Žmaucar, Matic Ulčar

OŠ Dragomelj:
Ariana Cuderman, Julija Elena Podboršek, Živa Jereb Macur, Lea Dujmovič

OŠ Preserje pri Radomljah:
Aljaž Krevs, Matej Mali, Rebeka Satler, Domen Vogrin, Gal Banko, Eva Pogačar, Klara Jeretina, Jakob Ocepek, Andraž Šumah

OŠ Roje:
Zoya Celarc, Karmen Pivk, Tomaž Juračič

OŠ Venclja Perka:
Aleš Belšak, Tim Cevzar, Benjamin Čižman, Nataša Makivić, Lana Bajec, Jure Juvan, Oskar Sebastjan Dolenc, Zala Marolt, Matej Remc

Srednja šola Domžale:
Katarina Babnik, Mensura Guberinić, Fatima Mušić, Nejc Urankar, Tina Nikolina Volčini, Adijan Dervišević, Simon Korošec, Aleš Stražar, Tajda Jeras, Katarina Ocepek, Janez Pavel Šuštar

Glasbena šola Domžale:
Aleksander Simionov – Tolkala
Jure Juvan – Klavir

Iskrene čestitke, dragi učenci in dijaki, in veliko prijetnih, poletnih trenutkov!

Avtor: Občina Domžale; Foto: Občina Domžale
Tagi