Utrinki z velike rojstnodnevne zabave “Spoznajmo se, praznujmo skupaj”

V mesecu aprilu Občina Domžale praznuje 71. rojstni dan. V ta namen so že tradicionalno potekale številne prireditve, dogodki in srečanja, ki so obenem tudi priložnost, da se srečamo, družimo in poklepetamo. Eden izmed osrednjih dogodkov, ki je namenjen druženju vseh generacij, je zagotovo »Spoznajmo se, praznujmo skupaj«, s katerim so obogatili družabno dogajanje in življenje v domžalski lokalni skupnosti.

Na veliki rojstnodnevni zabavi »Spoznajmo se, praznujmo skupaj«, ki je potekala v Češminovem parku v Domžalah v sredo, 19. aprila 2023, od 16. ure dalje, so se predstavila številna društva in organizacije, ki so poskrbela za zabavo za vse generacije, od najmlajših do najstarejših. V uvodu v praznovanje v Češminovem parku sta nekaj besed spregovorila podžupana Občine Domžale Borut Ernestl in Matej Primožič. Uradni del srečanja je stekel z nastopom Godbe Domžale in nagovorom županje mag. Renate Kosec. Ta je ob slavnostni priložnosti dejala: »Včeraj je bilo vzdušje naravnost fantastično, tako kot se za rojstnodnevno praznovanje spodobi. Veseli me, da rojstni dan praznujemo skupaj, vsi občani in občanke, vse generacije – med nami so bili tako otroci, kot tudi starejši občani in občanke – to je tudi bistvo vsakoletne zabave, da se odpremo, povežemo in še bolj sodelujemo in da si skupaj zaželimo, da bo tudi prihodnje leto spodbudno, kreativno in optimistično za vse nas in za občino Domžale.« Županja je predstavila tudi mladega župana Aljaža Praznika in mlado županjo Ajdo Sokler.

Na stojnicah se je predstavilo kar 55 organizacij, ki delujejo v občini. Otroci so se veselili skupaj s hroščkom Simonom, občinsko maskoto, in se pogumno preizkusili na plezalni steni in mini Planici, se udeležili ustvarjalnih delavnic in se pomerili v številnih športnih aktivnostih v izvedbi lokalnih športnih društev.

Na ploščadi ob parku so se medtem vrstili plesni, pevski, športni in pevski nastopi, praznovanje pa je sklenila pevka Ditka. Za prijetno vzdušje je skrbel voditelj srečanja Jus Milčinski.

Na stojnicah so se predstavljali: Območno združenje rdečega križa Domžale, Ženski nogometni klub Radomlje, Turistično kulturno društvo Rova, Folkorno društvo Groblje, Čebelarsko društvo Domžale,TIC Domžale, Karate društvo Atom, Društvo narodnih noš Domžale, Taborniki – rod skalnih taborov Domžale, Študljanske dečve, Težkoatletski klub Domžale,Domžalske mažoretke in twirlerice, Center za zaščito in reševanje Domžale, Čebelarsko društvo Krtina – Dob, Ženski odbojkarski klub Domžale, Društvo LIPA Domžale, BARKA-Društvo za pomoč osebav z motnjo v duševnem razvoju, Center za mlade Domžale, Športno društvo Sovice, Planinsko društvo Domžale, Društvo mladih Jarše, Osnovna šola Roje, Medobčinsko društvo invalidov Domžale, Mladinski svet Domžale.

Medgeneracijsko društvo Jesenski cvet, Vrtec Urša, Dom upokojencev Domžale, Ženski košarkarski klub Domžale, Kotalkarski klub Pirueta Domžale, Osnovna šola Venclja Perka Domžale, Vrtec Domžale, Osnovna šola Dob, Srednja šola Domžale, Karate – DO klub ATOM Domžale, Komisija za maldino pri Gasilski zvezi Domžale, Mladinski pevski zbor Osnovne šole Domžale, Karate klub Domžale, Moški pevski zbor Radomlje, Društvo ASPI, Moški pevski zbor upokojencev Janez Cerar, Društvo upokojencev Naš Dom Krajevne skupnosti Dob, Domžale Tigers – Društvo ameriškega nogometa, Kultuni dom Franca Bernika Domžale, Ljudske pevke Šola zdravja Domžale, Knjižnica Domžale, Ženski pevski zbor Stane Habe, Športno kulturno društvo Leaders, Podjetje Tosama d.o.o. Kulturno društvo Jože Gostič Homec in skavti steg Homec – 1, Plesna šola Miki, Klub borilnih veščin Domžale in Društvo Leteča želva.

V programu na ploščadi Češminovega parka so nastopili: učenci Osnovne šole Roje, Kulturno društvo Moški pevski zbor Radomlje, Študljanske dečve, pevci Mladinskega pevskega zbora OŠ Dob, plesna in navijaška skupina Športnega društva Sovice, ljudske pevke, Društva Šola zdravja Domžale, Karate klub Atom Domžale, Otroški pevski zborček Vrtca Urša, Domžalske mažoretke in twirlerice.

Otroci skupina želve iz vrtca Domžale, enota Racman, Tia Čadjavčan, dijakinja 1. letnika Gimnazije Domžale, Kotalkarski klub Pirueta, Člani Karate kluba Domžale, Folklorna skupina Folklornega društva Groblje, Ženski pevski zbor Stane Habe, Športno kulturno društvo Leaders, Plesna šola Miki, Klub borilnih veščin Domžale, Moški pevski zbor upokojencev Janez Cerar, Kulturno društvo Domžalski rogisti, Godba Domžale in Ditka.

Ob koncu je sledil še krajši nagovor županje Občine Domžale mag. Renate Kosec in razrez rojstnodnevne torte.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro in Simona Pivar

Tagi