Slovesno odprtje razširjenega Vrtca Palček na Viru

S sloganom »Veselimo se novih mest za organizirano varstvo naših otrok«, je v torek, 24. septembra 2013, potekalo slovesno odprtje razširjenega Vrtca Palček na Viru. Z razširitvijo tega vrtca je Občina Domžale zaključila s še enim pomembnim projektom na področju zagotavljanja varstva predšolskih otrok.

Na otvoritev razširjenega vrtca je prišlo veliko obiskovalcev, predvsem starši z otroci in okoliški prebivalci. Po uvodnem nastopu Godbe Domžale je napovedovalka, Nina Mav Hrovat   pozdravila vse  pristone na slovesnem odprtju razširjenega Vrtca Palček, nato pa je sledil nastop Moškega pevskega zbora Centra požarne varnosti Domžale.

Kot je v svojem govoru povedala ravnateljica Vrtca Domžale, Jana Julijana Pirman, so se jim z razširitvijo Vrtca Palček materialni pogoji sedaj zelo izboljšali, zato so veseli in ponosni, da jim je to dano. Ob tem je povedala, da je se ob tej priložnosti zahvaljuje Občini Domžale za izpeljano investicijo, izvajalcem del za spoštovanje dogovorov in sodelovanje z vrtcem, staršem otrok vrtca za razumevanje sprejetja nastalih sprememb in njihove konstruktivne pripombe in pobude. Posebno se je zahvalila vsemu osebju vrtca, ki je poleg rednega dela opravljalo tudi selitvene aktivnosti, vodji enote Tatjani Molk za organizacijo dela, vzgojiteljicam in pomočnicam vzgojiteljicam, ki so ob nastali situaciji skrbno in strokovno opravljale svoje delo, skozi celotno gradbeno obdobje in znale nastalo situacijo vključiti tudi v pedagoško delo.

»Če je bila na začetku prisotna negotovost, danes stojimo na vrhu, na cilju. Naši pogledi na Vrtec Palček so čudoviti in nas navdajajo s ponosom. Čudoviti pogled je tudi na otroke, tistih 70 novincev, ki je septembra prvič stopilo v vrtec in vseh tistih 109, ki so del vrtca že od prej«, je na koncu dodala Pirmanova.

Župan Občine Domžale, Toni Dragar je povedal, da ga veseli, da stojijo na otvoritvi razširjenega vrtca, ki je bil eden od programov, ki so ga na občinski upravi želeli realizirati. Zahvalil se je svojim sodelavcem iz občinske uprave, ki so poskrbeli, da je vse potekalo tako kot je treba. Svetnicam in svetnikom, da so takrat, ko je bilo potrebno, projektu dali zeleno luč.

»Uspelo nam je! Upam, da nam bo uspelo tudi z naslednjim vrtcem. In seveda zahvala vsem staršem, ker zaupate vaše otroke našim vzgojiteljicam. Najboljše so!«, je še povedal Dragar.

V nadaljevanju programa je sledil nastop otrok iz najstarejše skupine Medvedi, ki so skupaj z vzgojiteljico Barbaro Kunilo in pomočnico Katjo Novak prikazali dva plesa. Nato pa sta nastopila dva plesna para, ki ju sestavljajo Katja Podgoršek in Filip Savić ter Jaka Podgoršek in Katarina Matuš. 

S himno Vrtca Palček se je predstavil tudi zborček Vrtca Palček, ki ga vodi vzgojiteljica Petra Avbelj, himno pa je napisala upokojena vzgojiteljica Tatjana Jarc. Za konec programa pa je sledil še nastop Vzgojiteljskega pevskega zbora  Vrtca Domžale. Sledile so zahvale, nato pa sta župan Toni Dragar in ravnateljica Jana Julijana Pirman s simboličnim prerezom traku, uradno odprla razširjen Vrtec Palček.

Kaj vse vsebuje novogradnja
V razširjenem Vrtcu Palček na Viru se je uredila nova kuhinja, večnamenski prostor, ki v pritličju povezuje novi in stari vrtec, v nadstropju so urejeni upravni prostori. Vhodi v obstoječi vrtec so ostali, z izjemo gospodarskega vhoda, ki se je malenkost prestavil. Celotni kompleks vrtca po rekonstrukciji predstavlja skupaj 10 oddelčni vrtec s sodobno kuhinjo in zadostnimi zunanjimi površinami (prenovljeno otroško igrišče) ter zadostnim številom parkirišč. Vrednost celotne investicije, ki ga je financirala Občina Domžale, gradilo pa podjetje Razvojni zavod d.o.o. iz Trzina, je znašala  1.750.000,00 EUR.

Več foto utrinkov iz odprtja novega vrtca si lahko pogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar, Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi