Slavnostna akademija ob občinskem prazniku

Podelitev občinskih priznanj

V sredo, 16. aprila 2014, je v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale potekala slavnostna seja Občinskega sveta Občine Domžale, namenjena 19. aprilu – prazniku občine Domžale. V polni dvorani so bili posebne pozornosti deležni letošnji nagrajenci in dobitniki priznanj Občine Domžale, kot gosti pa so se županu, Toniju Dragarju in podžupanoma, Andreji Pogačnik Jarc in mag. Lovru Lončarju, pridružili še častni občani, dr. Miroslav Stiplovšek, dr. Velimir Vulikić in Peter Primožič, svetnice in svetniki ter ostali gostje.

Goste je pred vstopom v naš kulturni hram pozdravila Godba Domžale, ki v letošnjem letu praznuje visok jubilej, 130-obletnico svojega delovanja. V dvorani je po zdravljici in uvodnem pozdravu voditelja, Gašperja Tiča, sledil nagovor župana Občine Domžale, Tonija Dragarja.

»Leto je naokoli in čas je, da se ozremo nazaj ter pogledamo, kaj dobrega smo storili v preteklem letu. Za nami je izredno uspešno leto, kljub temu pa se moramo zavedati, da še vedno ostajajo odprti nekateri pereči problemi in projekti, na njihovo uresničitev pa bolj ali manj zelo potrpežljivo čakajo občanke in občani naše občine. Težko je zadostiti vsem željam in potrebam, največji problem pa kot vedno ostajajo omejen proračun in lastnina ter odnos države« je uvodoma povedal Dragar in se nato preusmeril v opis delovanja Občine Domžale. »Otroci so naše bogastvo in tisti, ki spreminjajo čas in prav oni nas bodo že čez nekaj let vodili naprej. Vsi se zavedamo, kako hitro beži čas, zato ne smemo zamuditi nobenih priložnosti, ki bi kakorkoli vplivale na boljšo kakovost izobraževanja naših otrok. Leto 2013 je bilo tako v veliki meri zaznamovano s skrbjo za najmlajše. Odprli smo razširjeni vrtec Krtek in podružnično šolo v Ihanu, prizidek k Osnovni šoli Rodica ter Vrtec Palček na Viru in tako uspešno izvedli investicije na področju predšolske in šolske vzgoje. Verjetno pa ste vsi seznanjeni z dejstvom, da bo že jeseni vrata odprl nov vrtec Krtina, v Domu krajanov Dob pa se bodo odprli še dodatni trije vrtčevski oddelki« in nadaljeval »po najboljših močeh se trudimo, da bi poskrbeli za razvoj Občine kot celote, obenem pa tudi za enakomeren razvoj po vseh krajevnih skupnostih. K dobremu razvoju ter rezultatom naših krajev in vasi ter izboljšanju kvalitete življenja, pa veliko doprinese tudi kvalitetno sodelovanje tako posameznikov, društev in krajevnih skupnosti ter svetnikov in svetnic«.

Župan je nato čestital vsem nagrajenkam in nagrajencem ter jim izrazil željo, da bi bili ponosni na nagrado, ki so jo prejeli, saj so med redkimi izbranci, ki jo prejemajo. »Dovolite mi, da izrazim veselje in zadovoljstvo, da ste bili ob svojem delu za naše kraje in ljudi, opaženi, predlagani in nagrajeni. Tudi sam se kot župan trudim, da opazim kar je dobro in to tudi pohvalim. Največje bogastvo naše občine se namreč skriva prav v dobrih, marljivih, sposobnih in uspešnih ljudeh. Z veseljem in velikim ponosom bom tako podelil nagrade, ki sledijo v zahvalo za njihovo srčnost, izjemno delo, promocijo in plemenitost, ki jo širijo s svojim poslanstvom in delom. Takšnih ljudi je v naši občini veliko. Naj nam bodo vzgled!« so bile besede župana, s katerimi je pred nadaljevanjem programa še enkrat čestital vsem nagrajenkam in nagrajencem, ob prazniku občine Domžale, pa vsem občankam in občanom zaželel prijetno praznovanje.

Slavnostna akademija se je nadaljevala v prijetnem glasbenem vzdušju, ki so ga ustvarili: Klemen Leben (harmonika), Maria Pönicke (sopran), Miha Kosec (klarinet), Tomy Farkaš (kontrabas), Izidor Erazem Grafenauer (kitara), Dejan Pogorelec (mandolina).

Sledila je podelitev občinskih priznanj. Nagrade in priznanja sta podelila župan Občine Domžale Toni Dragar in predsednik odbora za občinska priznanja, proslave in prireditve Peter Verbič.

Ivan Drago Tavčar, prejemnik zlate plakete za dolgoletno delo na kulturnem področju.

  • ZLATO PLAKETO je prejel Ivan Drago Tavčar, za dolgoletno delo na kulturnem področju, posebej v Godbi Domžale.
  • SREBRNO PLAKETO je prejel Karel Steiner, za dolgoletno uspešno delo na področju fotografije, filma in videa
  • SREBRNO PLAKETO je prejel Stanislav Žavbi, za dolgoletno uspešno delo na področju športa in rekreacije, posebej balinanja.
  • BRONASTO PLAKETO je prejel Milan Capuder, za dolgoletno delo v Kulturnem društvu Miran Jarc Škocjan.
  • BRONASTO PLAKETO je prejel Mihael Lenček, za prispevek k prepoznavnosti domžalskega podjetništva in področju prostovoljstva.
  • BRONASTO PLAKETO je prejel Pavle Orehek, za uspešno dolgoletno delo v društvih in KS Dob.
  • NAGRADO OBČINE DOMŽALE je prejel Darko Hemetek, za prostovoljno delo v PGD Domžale-mesto ter vsestransko požrtvovalno pomoč pri požaru v stolpnici.
  • NAGRADO OBČINE DOMŽALE je prejel Primož Hieng, za dragocen prispevek k naši prepoznavnosti v slovenskem prostoru.
  • NAGRADO OBČINE DOMŽALE je prejela prof. Vera Leban Samobolec, za prizadevno delo v Društvu Lipa.
  • NAGRADO OBČINE DOMŽALE je prejela Vilma Novak, za delo prostovoljke na različnih področjih.
  • NAGRADO OBČINE DOMŽALE je prejela Ilonka Šarc, za prizadevno in požrtvovalno delo ter prispevek h kulturi.

Več o nagrajencih si lahko preberete TUKAJ.

Avtor: Občina Domžale; Foto, video: Miro Pivar
Tagi