S priznanji nagradili domžalske športnice in športnike za izjemne uspehe v letu 2015

Leto 2015 je na področju športa prineslo izjemne uspehe, ki so jih dosegle domžalske športnice in športniki, tako na domači, kot na mednarodni ravni. Vsi ti uspehi pa niso ostali neopaženi, saj so tako kot vsako leto, prav vsakega izmed njih nagradili s priznanjem za uspešno športno udejstvovanje. Pod okriljem Zavoda za šport in rekreacijo Domžale, je v ponedeljek, 1. februarja 2016, v Kulturnem domu na Viru potekala slavnostna podelitev priznanj najboljšim športnicam, športnikom in športnim delavcem, v letu 2015. Med športnicami in športniki, ki se udejstvujejo v različnih športnih panogah, so razglasili tudi najboljša športnika za leto 2015. Za najboljšo športnico leta 2015 je bila razglašena biatlonka Teja Gregorin, za najboljšega športnika pa kickboxer Marjan Bolhar. Priznanje za življenjsko delo na področju športa je prejel Matjaž Brojan, dolgoletni radijski novinar, kulturni delavec in publicist, že prejemnik Zlatega priznanja Občine Domžale, športnik v mladih letih, športni delavec, živa enciklopedija športa v občini Domžale.

Slavnostno prireditev, ki je potekala v Kulturnem domu na Viru, je povezoval Ervin Čurlič, slavnostni govornik je bil v.d. direktorja Zavoda za šport in rekreacijo Domžale, mag. Janez Zupančič. V glasbeno-plesnem programu med podelitvijo priznanj so sodelovali: Glasbena skupina Incredible trio, ki jo sestavljajo mladi glasbeniki: Anja Žunič (flavta), Enej Nik Juran (marimba) in Luka Štiftar (violina), ki znanje nabirajo v Glasbeni šoli Domžale ter plesalke in plesalci Plesnega kluba Miki: Klara Senica, Andraž Koritnik, Neža Škofljanc in plesalci electric boogie-ja.

Andraž Koritnik in Neža Škofljanc iz Plesnega kluba Miki.

Priznanja najboljšim mladim tekmovalkam in tekmovalcem, do starejših deklic in dečkov, na domačih prvenstvih. Podelila sta jih Mojca Grojzdek, namestnica predsednika Strokovnega sveta Zavoda za šport in rekreacijo in Lado Gorjan, član Strokovnega sveta Zavoda za šport in rekreacijo:

Priznanja so prejeli: Maja Per (Atletski klub Domžale), za 1. mesto v gorskih tekih za Pokal Slovenije; Ana Spahić (Atletsko društvo AS Domžale), državna rekorderka za pionirke do 12 let v mnogoboju, državna prvakinja v svoji kategoriji v teku na 200 m, v vortexu, mnogoboju, teku 60 m in skoku v daljino v dvorani; Žan Vrhovnik (Atletsko društvo AS Domžale), državni rekorder v kategoriji do 12 let v skoku v višini v dvorani in na prostem, državni prvak v skoku v višino in daljino v dvorani; državni prvak v skoku v višino na prostem; Tilen Ulčar (Atletsko društvo AS Domžale), državni rekorder v kategoriji do 14 let v teku na 60 m z ovirami in 200 m z ovirami; državni prvak v daljini v dvorani, državni prvak v teku na 200 m, 60 m z ovirami, 200 m z ovirami, skoku v daljino in mnogoboju na prostem; Matic Maričič (Telesno vzgojno društvo Partizan Domžale), 1. mesto državno prvenstvo v petanki med cicibani; Matej Starbek (Smučarski klub Ihan), 1. mesto skupno v kategoriji mlajših dečkov za Pokal Slovenije, 1.mesto skupno poletni Pokal Geoplin; Jakob Mali (Atletski klub Domžale), večkratni zmagovalec v gorskih tekih za Pokal Slovenije; Ekipa do 14 let – pionirji (Atletsko društvo AS Domžale), 2. mesto ekipno Prvenstvo Slovenije, 2.mesto ekipno Prvenstvo Slovenije v mnogoboju v dvorani in na prostem; Pia Lovrič (Teniški klub Domžale), 1. mesto državno prvenstvo do 14 let, 1. mesto državno prvenstvo ekipno do 14 let; Mark Andrejič Goljar (Teniški klub Domžale), 1. mesto državno prvenstvo med dvojicami poleti, 1. mesto državno prvenstvo med dvojicami v dvorani; Ekipa deklic Teniškega kluba Domžale v sestavi Pia Lovrič, Nina Lednik, Živa Falkner in Zala Cikajlo (Teniški klub Domžale), 1. mesto državno prvenstvo ekipno do 14 let; Lovro Planko (Smučarski klub Ihan), 1. mesto skupno v kategoriji starejših dečkov za Pokal Geoplin v teku na smučeh, 1.mesto skupno poletni Pokal Geoplin v teku na smučeh.

Prejemniki priznanj za najboljše mlade tekmovalke in tekmovalce, do starejših deklic in dečkov, na domačih prvenstvih.

Priznanja najboljšim v starostni kategoriji kadeti, mladinci in člani, ki so postali državni prvaki ali dosegli odmevne rezultate na domačih in mednarodnih tekmovanjih. Podelila sta jih Mojca Grojzdek, namestnica predsednika Strokovnega sveta Zavoda za šport in rekreacijo in Janez Bizjak, član Strokovnega sveta Zavoda za šport in rekreacijo Domžale:

Teja Miheličič (Klub borilnih veščin Domžale), 1. mesto državno prvenstvo; Tjaša Janežič (Športno društvo Sovice), 3. mesto evropsko prvenstvo v hip-hopu, 3. mesto evropsko prvenstvo v freestylu, 1. mesto državno prvenstvo v hip-hopu, 1. mesto državno prvenstvo v freestylu; Zala Mežan (Športno društvo Sovice), 3. mesto evropsko prvenstvo v hip-hopu, 1. mesto državno prvenstvo v hip-hopu; Nina Boljka (Športno društvo Sovice), 3. mesto evropsko prvenstvo v freestylu, 1. mesto državno prvenstvo v freestylu; Gregor Šnajder (Atletski klub Domžale), 1. mesto v Pokalu Slovenije za mlajše mladice, v metu krogle; Nina Pavlič Hren (Atletski klub Domžale), 1. mesto v Pokalu Slovenije v disciplini 3000 m zapreje, vsestranska atletinja v različnih tekaških disciplinah. Bila je tudi članica reprezentance na Evropskem prvenstvu; Blaž Dragar (Športno društvo Energija), 2. mesto državno prvenstvo v krosu z gorskimi kolesi med mladinci; David Ivartnik (Športno društvo Energija), 1. mesto državno prvenstvo v krosu z gorskimi kolesi med mlajšimi mladinci; Vita Movrin (Športno društvo Energija), 1. mesto državno prvenstvo v krosu z gorskimi kolesi med mladinkami; Ana Movrin (Športno društvo Energija), 2. mesto državno prvenstvo v krosu z gorskimi kolesi med mladinkami; Jakob Aljaž Kaplja (Teniški klub Radomlje), 1. mesto zimsko državno prvenstvo; 1.mesto poletno državno prvenstvo, 1. mesto ekipno državno prvenstvo, član mladinske državne reprezentance; Luka Naglič (Smučarski klub Ihan), 3. mesto skupno v razvrstitvi mlajših mladincev za Pokal Slovenije v biatlonu; Gregor Dimc (Športno društvo Energija), 1. mesto državno prvenstvo v krosu z gorskimi kolesi med mlajšimi člani; Mitja Tancik (Športno društvo Energija), 2. mesto v skupnem točkovanju slovenskega pokala v krosu z gorskimi kolesi med člani; Petra Pavlič (Težko atletski klub Domžale), 1. mesto člansko državno prvenstvo, 1.mesto pokal Alpe-Adria; Manca Slabanja (Smučarski klub Ihan), 5. mesto svetovno prvenstvo z žensko štafeto v teku na smučeh v Almatyju, 4. mesto FIS tekma v Seefeldu.

Prejemniki priznanj za najboljše v starostni kategoriji kadeti, mladinci in člani, ki so postali državni prvaki ali dosegli odmevne rezultate na domačih in mednarodnih tekmovanjih. 

Priznanja najboljšim v starostni kategoriji mladinci in člani, ki so dosegli odmevne rezultate na mednarodnih tekmovanjih in mlajšim ekipam z državnim naslovom. Podelila sta jih mag. Jana Miklavčič, podžupanja Občine Domžale in mag. Janez Zupančič, v.d. direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale:

Jan Gajšek (Klub borilnih veščin Domžale), 3. mesto svetovni pokal, 1.mesto državno prvenstvo; Gabrijela Kumek (Atletski klub Domžale), 1. mesto v Pokalu Slovenije v metu kladiva, uspešna tudi v metu krogle in diska, nastopila tudi na EP za mladinke v metu kladiva; Tanita Kaja Černe (Kotalkarski klub Pirueta), 2. mesto evropsko prvenstvo v umetnostnem kotalkanju; Mladinska plesna skupina Sovice (Športno društvo Sovice), 3. mesto evropsko prvenstvo v hip-hopu, 3. mesto evropsko prvenstvo v freestylu, 4. mesto evropsko prvenstvo v hip-hopu, 1. mesto državno prvenstvo v hip-hopu, 2. mesto državno prvenstvo v freestylu, 2. mesto državno prvenstvo v jazzu; Petra Žejavac (Klub borilnih veščin Domžale), 3. mesto svetovni pokal, 1. mesto državno prvenstvo; Jana Strahinič (Atletski klub Domžale), 2. mesto v polmaratonu na prvenstvu Slovenije, 4. mesto na svetovnem prvenstvu za veterane v polmaratonu, večkratna zmagovalka v raznih tekaških disciplinah na Balkanskih atletskih veteranskih igrah v Solunu; Marko Jerman (Moto društvo Depala vas), 3. mesto Alpe Adria v kategoriji Superbike, 13. skupno mesto na svetovnem prvenstvu v Endurancu; Anže Kosmač (Težko atletski klub Domžale), 9. mesto evropsko prvenstvo do 23 let; Ekipa U17 – Kadeti (Nogometni klub Domžale), 2. mesto državno prvenstvo, 1. mesto državno prvenstvo skupna lestvica 1. slovenske mladinske in kadetske lige; Ekipa U17 – Kadeti (Košarkarski klub Domžale), 1. mesto državno prvenstvo; Ekipa energijateam.com (Športno društvo Energija), 1. mesto v ekipnem seštevku Slovenskega pokala SloEnduro v ENDURU in 2. mesto v ekipnem seštevku Slovenskega pokala 2015; THE SECRET LIFE OF PUPPETS, mladinska street show formacija (Plesna klub Miki Domžale), 2. mesto svetovno prvenstvo; Lana Smolnikar in Maja Sonc, članici slovenske reprezentance na svetovnem prvenstvu v modernu (Plesni klub Miki Domžale), 1. mesto svetovno prvenstvo; Ekipa U19 – Mladinci (Nogometni klub Domžale), 1. mesto državno prvenstvo, 1.mesto Pokal Slovenije za mladince, Udeleženci Evropske lige prvakov za mlade; Nogometni klub Domžale – Člani, 3. mesto državno prvenstvo ;polfinalisti Pokala Slovenije; Smučarski klub Ihan – Člani, 2. mesto skupno Pokal Republike Slovenije v biatlonu.

Prejemniki priznanj za najboljše v starostni kategoriji mladinci in člani, ki so dosegli odmevne rezultate na mednarodnih tekmovanjih in mlajšim ekipam z državnim naslovom.

Priznanja za dolgoletno uspešnost v športu in dolgoletno delo v klubih/društvih. Podelila sta jih mag. Renata Kosec, podžupanja Občine Domžale in Joško Korošec, predsednik Sveta zavoda za šport in rekreacijo Domžale:

Andraž Mrak in Dejan Djurovič, electric boogie pari (Plesni klub Miki Domžale), 1. mesto evropsko Prvenstvo, 4. mesto svetovno prvenstvo; Klemen Bauer (Smučarski klub Ihan), 15. mesto na tekmi svetovnega pokala v Ruhpoldingu v biatlonu, 7. mesto s štafeto Slovenije na tekmi svetovnega pokala v Ruhpoldingu; Jože Pirnat (Atletski klub Domžale); Alenka Zavadlav (Atletsko društvo AS Domžale); Bojan Bešter (Telesno vzgojno društvo Partizan), Darko Birjukov (Nogometni klub Domžale); Aleš Gregorič (Smučarski klub Ihan); Igor Ogrinc (Teniški klub Domžale); Milenko Spasić (Nogometni klub Domžale); Roman Lazar (Atletsko društvo AS Domžale); Elvira Rošić Ključanin (Žensko košarkarsko Društvo Ledita); Primož Krajšek (Smučarski klub Ihan).

Prejemniki priznanj za dolgoletno uspešnost v športu in dolgoletno delo v klubih/društvih.

Priznanje za življenjsko delo v športu je podelil Toni Dragar, župan Občine Domžale.

Matjaž Brojan, dolgoletni radijski novinar, kulturni delavec in publicist, že prejemnik Zlatega priznanja Občine Domžale. Športnik v mladih letih, športni delavec, živa enciklopedija športa v občini Domžale.

Župan Toni Dragar je Matjažu Brojanu podelil priznanje za življenjsko delo v športu.

Priznanji najboljši športnici in športniku v letu 2015. Podelila sta ju Toni Dragar, župan Občine Domžale in mag. Janez Zupančič, v.d. direktorja Zavoda za šport in rekreacijo.

Športnika leta 2015 sta postala Teja Gregorin in Marjan Bolhar.

Najboljši športnik leta 2015, Marjan Bolhar s soborci iz Kluba borilnih veščin Domžale.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Tagi