S palico do zvezd

Domžalske mažoretke in twirlerice so z zaključnim nastopom sklenile še eno leto vaj in nastopov. Mažoretno in twirling produkcijo so poimenovali S palico do zvezd.

V ponedeljek, 3. junija 2024, je bila telovadnica OŠ Dragomelj  polna plesa, glasbe, ponosnih plesalk in njihovih staršev, babic, dedkov, prijateljev.

Plesalke mažoretnega plesa in twirlinga občine Domžale so z nastopi prikazale svoj trud, delo in stkana prijateljstva, ki so jih gradile na vajah skozi vse šolsko leto na vseh šolah v občini. Nastopile so vse skupine iz OŠ Rodica, OŠ Preserje pri Radomljah, OŠ Domžale, PŠ Ihan, OŠ Dob, OŠ Dragomelj, PŠ Krtina, OŠ Venclja Perka in klubska skupina.

Ustanoviteljica Domžalskih  mažoretk in twirleric je trenerka in mednarodna sodnica za mažorete in twirling šport Anita Omerzu Tome. Na vseh šolah v občini vadijo že deveto leto. Koronsko obdobje je zelo zaznamovalo njihovo delovanje. Sedaj se postavljajo skoraj  na novo.

Na vajah enkrat tedensko vadijo oboje, tako mažoretni ples kot tudi twirling šport.

Na prireditvi so vse skupine najprej zaplesale twirling točke, nato pa vse skupaj še mažoretno koračnico. Na kratko napišimo še, kakšna je razlika med mažoretnim plesom in twirling športom: mažoretke ob izvajanju veščin s palico korakajo in plešejo, twirlerice pa poleg vrtenja, rolanja in metanja palice dodajo še elemente baleta, jazz baleta in ali drugih modernih plesnih tehnik in gimnastike.

Domžalske mažoretke in twirlerice zelo dobro sodelujejo tudi z Domžalsko godbo in zadnja leta brez njih ni več ne pustne povorke, ne prvomajske budnice, zato so nenadomestljivi člen prireditev v Domžalah.

Vsa dekleta so na prireditvi  prejela priznanja za celoletno obiskovanje vaj, na koncu prireditve pa so se posladkale še s sladoledom.

Prireditev so zaključile s plesom Zlata ribica in vsem prisotnim zaželele lepe počitnice.

Avtor: Ana Lap; Foto: Ana Lap

 

Tagi