Prireditev ob 30-letnici države Slovenije v Lukovici z nastopi popestrili osnovnošolci in vrtčevski otroci

Po uradnem delu proslave ob 30-letnici države Slovenije, ki je v Sončni dvorani na Brdu pri Lukovici, potekala v petek, 18. junija 2021, so drugi del slovesnosti popestrili učenci iz Osnovne šole Janka Kersnika Brdo, podružničnih šol iz Krašnje in Blagovice ter otroci iz Vrtca Medo. Otroci so s svojimi mentoricami deklamirali pesmi, plesali in peli, zaigrale pa so tudi učenke in učenci iz lukoviške občine, ki obiskujejo Glasbeno šolo Domžale.

Otroci z Vrtca Medo so obiskovalcem zaplesali v popolnoma novih nošah splet otroških plesov, Nika Andrejka na klarinetu ter Matej Klopčič na trobenti, oba obiskujeta Glasbeno šolo Domžale, oddelek Brdo, pa sta ob spremljavi na klaviaturah, ki jih je igral Tomaž Pirnat, zaigrala vsak po eno pesem.

Učenci iz Podružnične osnovne šole Blagovica so prikazali moderni ples, ki so se ga naučili kljub zaprtju šole zaradi korona ukrepov, deklamirali pa so tudi pesmi Ferija Lainščka in Otona Župančiča. Moderni ples so zaplesali so tudi učenci iz Podružnične osnovne šole Krašnja. Sledila je podelitev nagrad in priznanj najuspešnejšim učencem ter njihovim mentorjem. Nagrade in priznanja sta podelili mag. Olga Vrankar, županja Občine Lukovica ter ravnateljica OŠ Janka Kersnika Brdo pri Lukovici dr. Anja Podlesnik Fetih.

Po podelitvi priznanj in nagrad so program nadaljevali učenke in učenci Glasbene šole Domžale oddelek Brdo, ki so si nadeli ime Kvartet Viologo, igrajo pa eno violončelo in tri violine. Ob koncu so predstavili še projekt Slovenija, moja dežela, predstavitev pa so popestrili z deklamacijami in pesmijo. Ob koncu prireditve so zavrteli še video posnetek Mateja in Toneta Kuntnerja, ki je vseboval deklamacije domoljubnih pesmi.

S tem dogodkom so v Občini Lukovica zaključili prvi dan tridnevnega praznovanja 30-letnice samostojne države Slovenije. Drugi dan se je nadaljeval v soboto, 19. junija 2021, z večerom domoljubnih pesmi, na katerem je nastopil Mešani pevski zbor Šentviški zvon ter gost, igralec Gregor Čušin. Praznovanje bodo zaključili v nedeljo, 20. junija 2021, ob 19. uri s sveto mašo za domovino, ki bo potekala v cerkvi na Češnjicah. Po maši bodo pripravili še kresovanje in kulturni program.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi