Odprtje plezalne stene pri Šumberku v Domžalah

Potem ko je Občina Domžale lani na novo uredila rekreacijsko pot okrog Šumberka v Domžalah, je letos na vrsto prišla še tamkajšnja plezalna stena, na kateri so v preteklih letih svojo plezalno pot začeli marskikateri znani domžalski alpinisti. Gre za skalnati obronek Šumberka, ki ga domačini poznajo pod imenom Knezove skale.

V letošnjem letu je Občina Domžale, ki je po novem tudi lastnica plezalne stene, skupaj z Alpinističnim odsekom Planinskega društva Domžale in PGD Ihan, začela urejati plezalno steno pri Šumberku. Na novo je bilo zvrtanih okrog 140 lukenj, kjer so nameščeni svedri. Namestili pa so 40 sidrišč ter steno tudi očistili. Domžale so tako dobile nov poligon za vadbo alpinističnih plezalnih šol in enote civilne zaščite.

Odprtje plezalne stene pri Šumberku je bilo v sredo, 18. junija 2014, obiskovalci pa so se lahko pod budnim očesom in z navezo članov Alpinističnega odseka PD Domžale, spoprijeli s plezalno steno. Tega podviga se je lotilo tudi veliko prisotnih otrok, kar pomeni, da se za alpinistični podmladek v Domžalah ne bo potrebno bati. Sploh sedaj, ko so na novo uredili plezalno steno.

Plezalno steno sta odprla župan Občine Domžale, Toni Dragar in predsednik Planinskega društva Domžale, Janko Vodlan. V programu so sodelovali tolkalna skupina Cascara in glasbena skupina The mirrors. Odprtja sta se udeležila tudi podžupanja Andreja Pogačnik Jarc in podžupan mag. Lovro Lončar. Projekt je finančno podprla Občina Domžale.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi