Materinski dan – praznujemo ga že 22 let

Včeraj zvečer je v kulturnem domu Franceta Bernika potekla proslava ob materinskem dnevu. Brezplačne vstopnice so bile hitro razdeljene. Sneg, ki nam ga je namedlo, ni mogel ustaviti gledalcev, predvsem mamic z otroci, da ne bi napolnili dvorane.

Program v režiji g. Lojzeta Stražarja je bil zelo profesionalno narejen in z napovedovalko Blaženko Mali interpretiran tako lepo, da nam je vezni tekst vsem segel globoko v srce. Fotografije, ki so se vrtele v ozadju pa so popestrile ta veseli dan.

Vprogramskem listu je bila napisana prelepa pesmica Ksenije Šoster Olmer:

 

Mamina ljubezen

Skrivnost zašepetala mi je mama na uho
Sestrico dobila boš, kaj praviš, bo lepo?
Takole premišljujem, da za mamo bo težko.
Saj mama ena sama je, a midve bova dve.
Naročje eno samo ima in eno le srce.
Kako dovolj prostora bo v njem našla za obe?

A mama me objame in tiho govori:
Srce imam veliko, naj to te ne skrbi,
Saj mamina ljubezen se ne razpolovi,
Nikoli ne pomanjša, razredči in deli.
Ljubezen v mami raste in še naprej živi
In z vsakim detetom se stokrat pomnoži.

V duhu te pesmice sem čutil tudi toplino mamic, ki so gledale svoje otroke, ko so nastopali na odru. Aplavz po vsaki točki je povedal vse. Veselje in sreča v očeh vseh, ki smo spremljali program.

Najprej so se nam predstavili otroci vrtca Dominik Savio Karitas Domžale, ki letos praznujejo že 20 let obstoja, učenci OŠ Domžale, Dragomelj, Rodica, Roje in Venclja Perka, učenci Glasbene šole Domžale, Župnijski otroški pevski zbor, otroška folklorna skupina pod vodstvom mentorice Bože Bauer, sopranistka Marjeta Cerar in spremljava na klavirju Tilen Bajec.

Večer je prehitro minil a ostal nam bo v srcu na posebnem mestu, kjer ga bomo našli takoj, ko se bomo spomnili večera na materinski dan.

Hvala vsem, ki ste nam popestrili večer.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi