40 let Medobčinskega društva invalidov Domžale

Medobčinsko društvo invalidov Domžale v letošnjem letu praznuje 40. letnico delovanja društva. Ob tej priložnosti je v soboto, 19. septembra 2015, v hali Komunalnega centra Domžale potekala svečana prireditev, na kateri so obeležili tudi medobčinski praznik invalidov občin Domžale, Lukovica, Mengeš, Moravče in Trzin. Častni pokrovitelj prireditve je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Svečane prireditve ob obletnici Medobčinskega društva invalidov Domžale, ki je ponujala tudi izvrstno priložnost za druženje in na kateri je potekal pester glasbeni program, se je udeležilo veliko število članov društva, ki so dodobra napolnili Halo Komunalnega centra v Domžalah. Ker društvo deluje na območju petih občin nekdanje občine Domžale, je bila prisotna tudi večina županov. Čestitke in pozdrave so prinesli župan Občine DomžaleToni Dragar ter podžupanji mag. Renata Kosec in mag. Jana Miklavčič, župan Občine Lukovica Matej Kotnik, župan Občine Mengeš Franc Jerič in župan Občine Trzin Peter Ložar. Prireditve so se udeležili tudi državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Martina Vuk, ki je bila poleg predsednice Medobčinskega društva invalidov Domžale Vide Perne, tudi slavnostna govornica in državna sekretarka v kabinetu predsednika Vlade RS Mija Pukl ter podpredsednica Zveze delovnih invalidov Zdenka Ornik.

Godba Domžale je poskrbela za slavnostni uvod, nato pa so sledili slavnostni govori. V programu, ki ga je vodil Matjaž Lovše, pa so poleg domžalskih godbenikov sodelovali še ansambel Prosen, bend Naša Hiša, Eva Černe, citrarka Tanja Zajc Zupan, ki je nastopila s pevko Tejo Saksida in na koncu še Nuša Derenda. Na prireditvi so podelili tudi številna priznanja, ki so jih prejeli župani občin na območju katerih deluje društvo ter tudi vsi njihovi najbolj zaslužni člani in gostje iz okoliških invalidskih društev. Po uradni prireditvi je sledil še družabni del, na katerem je za razvedrilo poskrbel ansambel Jureta Zajca.

Za predano delo so se zahvalili predsednici društva Vidi Perne.

Po besedah predsednice društva Vide Perne je bilo društvo ustanovljeno leta 1975 s peščico člani. Skozi leta je društvo raslo in danes šteje že skoraj 2000 članov. Pokrivajo pet občin, tako da pomagajo svojim članom na področju socialne pomoči, zdravstvenih in socialnih programov, z informiranjem … Poleg vsega tega pa društvo tudi aktivno opozarja na pravice in se bori za boljši položaj invalidov v družbi. Za njimi so štiri desetletja predanega dela, v katerih je prav vsak član pustil košček srca in svoje prizadevanje, da bi bilo društvo uspešno. Pri opravljanju njihove dejavnosti so bili deležni tudi pomoči vseh občin, ki jih društvo pokriva ter številnih sponzorjev.

Več o prireditvi pa si lahko ogledate v zgornjem videu.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi