Zaradi napovedanih vremenskih razmer pristojni aktivirani in na terenu, protipoplavne vreče na Viru

Na Agenciji RS za okolje (ARSO) napovedujejo, da bodo danes, 2. novembra 2023, popoldne in zvečer Slovenijo zajele padavine z nevihtami, močnimi nalivi in sunki vetra, zato je za severozahodni del države izdala rdeče vremensko opozorilo, za preostale dele Slovenije pa oranžno. Predvidevajo, da bodo danes zvečer in ponoči reke začele močno naraščati, sprva na severozahodu, kasneje pa tudi drugod po Sloveniji, so zapisali na spletni strani Občine Domžale in ob tem dodali, da so protipoplavne vreče dostopne na Viru, pristojni aktivirani in na terenu.

Občina Domžale ob tem sporoča, da sta bila glede na današnjo napoved 2. novembra 2023, ob 14. uri aktivirana operativno vodstvo Centra za zaščito in reševanje ter Občinski štab za Civilno zaščito. Od 15. ure dalje je zagotovljen organiziran nadzor vodostaja Kamniške Bistrice in njenih pritokov, ki ga izvajajo domžalske gasilske enote.

Protipoplavne vreče si občanke in občani lahko napolnijo danes, v četrtek, 2. novembra 2023, od 15. do 20. ure na parkirišču pri cerkvi na Viru (Vir, Bukovčeva cesta 70, Domžale).

Občanke in občane naprošajo, da se predhodno samozaščitijo, naj poskrbijo za čiščenje odtokov v okolici svojih domov, se ne približujejo vodotokom ter dosledno upoštevajo ukrepe.

Na Občini Domžale od dopoldneva redno spremljajo stanje na terenu in pristojne službe so v povečani pripravljenosti, pozorno spremljajo vremensko napoved in prihajajoče dogajanje.

O vseh nadaljnjih aktivnostih vas bomo redno obveščali tudi na portalu Domžalec.

V galeriji spodaj pa so dostopne fotografije o stanju na terenu v četrtek, 2. novembra 2023

Petra Petravič, Občina Domžale, Štab Civilne zaščite Občine Domžale; Foto: Občina Domžale

 

Tagi