Z MGL in Domžalcem do brezplačnih vstopnic za ogled drame Nora

Mestno gledališče ljubljansko tudi v prazničnem decembru lepo vabi k ogledu številnih gledaliških predstav, ki vsaka na svoj način gledalcu pustijo edinstven pečat. Predstave ponujajo raznolike umetniške izkušnje, združuje pa jih izstopajoča igra, premišljena režija in poglobljena obravnava različnih tem. Ljubitelji gledaliških predstav lepo vabljeni k sodelovanju v nagradni igri, ki jo organizira Mestno gledališče ljubljansko v sodelovanju z Domžalcem. S pravilnim odgovorom na nagradno vprašanje in kančkom sreče, si lahko priborite 1×2 brezplačni vstopnici za ogled Ibsenove drame Nora. Drama bo ba na Velikem odru MGL uprizorjena v soboto, 16. decembra 2023, ob 19.30 uri.

Nora ali Hiša za lutke je eno najslavnejših in najpogosteje uprizarjanih del norveškega dramatika Henrika Ibsena. Leta 1879 je ob krstni uprizoritvi v Kraljevem gledališču v Københavnu povzročila nezaslišan škandal. Avtor je namreč v njej kritično načel problem patriarhalno urejenega modela meščanske družine in ubesedil pravico ženske do izbire, da se otrese podrejenosti v zakonu.

Nora je navzven srečno poročena mati treh otrok. Njeni družini se po letih odrekanja nasmiha udobno življenje, kajti soprog Torvald Helmer dobi službo direktorja banke. Vse bi bilo v najlepšem redu, če ne bi Nore preganjalo nepremišljeno dejanje, ki ga je iz ljubezni do moža zagrešila v preteklosti.

Nora si obupno želi, da bi Torvald razumel razloge za njeno ravnanje in ji v trenutku razkritja stal ob strani. Toda ko se zgodi ravno nasprotno, ga uzre v novi luči in ugotovi, da z njim ne more več živeti.

»Ko je Nora zaloputnila z vrati, zapustila moža in tri otroke, se je stresla vsa Evropa«

Nora. (Foto: Peter Giodani)

Nagradna igra

Sodelujte v nagradni igri ter si s pomočjo pravilnega odgovora in kančka sreče priborite 1x 2 brezplačni vstopnici za ogled drame Nora, ki bo na Velikem odru MGL uprizorjena v soboto, 16. decembra 2023, ob 19.30 uri.

Nagradna igra poteka od srede, 13. decembra, do petka, 15. decembra 2023, do 12. ure na spletni strani domžalec.si. Žrebanje ni javno in bo potekalo v petek, 15. decembra 2023, po 12. uri. Izžrebanec/ka (ime in priimek) bo objavljen na spletni strani domzalec.si v petek, 15. decembra 2023, po 12. uri in bo tudi o prevzemu nagrade obveščen/a po e-mailu oddanem v zgornjem obrazcu.

**************************************************

Nagradna igra je zaključena

Nagradna igra je zbudila veliko zanimanja, srečni izžrebanec/ka, ki prejme 1 x 2 brezplačni vstopnici za ogled drame Nora je:

  • g. Rok Babnik

Nagrajenec bo o prevzemu nagrade obveščena po e-mailu.

Avtor: Petra Petravič, Foto: Peter Giodani

 

Tagi