V Mengšu potrebujejo prostovoljce, zbira se tudi pomoč v obliki hrane in pijače

V Mengšu se še vedno spopadajo s posledicami katastrofalnih poplav, ki je v tej občini povzročila ogromno škode. Za pomoč pri pospravljanju nastale škode potrebujejo prostovoljce. Prav tako zbirajo pomoč v obliki hrane in pijače ter nujne življenjske potrebščine za prizadete občane.

Za pomoč pri pospravljanju nastale škode, ki so jo povzročile katastrofalne poplave, v občini Mengšu potrebujejo prostovoljce. Zbirno mesto je v gasilskem domu v Mengšu (Zavrti 2), od tam naprej pa vas bodo razporedili na teren. Na telefonski številki 070 515 645 lahko tudi vnaprej preverite, kakšno delo se potrebuje.

Prav tako bodo veseli posameznikov, ki v lasti tovornjak, poltovornjak ali prikolico, kar bi jim pomagalo pri odvozu odpadnega materiala. Prav bi jim prišle tudi samokolnice.

Pomoč v obliki hrane in pijače ter nujnih življenjskih potrebščin

Vsi, ki bi želeli darovati hrano, pijačo ali nujne življenjske potrebščine za tiste, ki so prizadeti s poplavami na Občni Mengeš obveščajo:

  • potrebuje se pijača, nepokvarljiva živila in predvsem živila, ki jih ni potrebno kuhati.
  • Higienski pripomočki – čistila, brisačke itd.

Hrana in pijača se lahko preda prostovoljcem, ki uporabljajo objekt Župnijske Karitas Mengeš (povprašajte v prostorih Župnijske karitas – Trdinov trg 9).

Dobrine se lahko predajo in prevzamejo med 9. in 11. uro ter 16. in 18. uro. Za vse informacije lahko pokličete na št. 070 515 645.

Miha Ulčar; Foto: PGD Ribnica

Tagi