Poplave – odgovori na trenutno najbolj aktualna vprašanja občank in občanov

Na nas se je obrnilo kar nekaj občank in občanov z vprašanji v zvezi s pripravljenostjo nudenja pomoči pri pospravljanju posledic poplav, zbiranju oblačil, odeje, hrane … za prizadete občane ter kam naj se prizadeti občani obrnejo v primeru, če njihov dom ni primeren za bivanje.

V Štabu Civilne zaščite Občine Domžale so nam povedali, da je na terenu preko 350 posameznikov, ki skrbijo za najbolj nujno sanacijo posledic poplav. Delo na terenu v tem trenutku opravljajo osebe, ki so za to delo usposobljene: “V primeru, da se bodo kasneje pokazale potrebe, da bi k pomoči pri odstranjevanju posledic vpoklicali dodatne prostovoljce, vas bomo o tem obvestili. V kolikor imate željo pomagati, najprej poskrbite za varnost in šele nato preverite pri posameznikih v vaši bližini, če potrebujejo pomoč.”

Zbiralne akcije zaenkrat še ne potekajo, saj bo potrebno po tem, ko se stanje na terenu umiri, najprej narediti ocene, kaj vse se potrebuje, da se izognejo kopičenju nepotrebnih stvari, ki na koncu ne najdejo svojega mesta in so neuporabne.

V zvezi z občani, ki so se znašli v brezizhodni situaciji, pa so nam povedali, da naj pokličejo na številko 112, kjer jih bodo povezali z najbolj primernim sogovornikom, glede na njihove potrebe.

Že včeraj smo na našem portalu objavili novico, da v Plesnem centru Miki ponujajo plesne dvorane za začasen umik s poplavljenih območij Domžal in okoliških občin. Plesni center Miki se nahaja na Kamniški cesti 24a v Zgornjih Jaršah (Induplati). Za dogovor pokličite na telefonsko številko 041 635 783.

Miha Ulčar; Foto: Nejc Kasagič

 

Tagi