Ljubitelji čebel in podporniki čebelarstva, Čebelarsko društvo Krtina Dob potrebuje vašo pomoč!

V noči na nedeljo, 22. oktobra 2023, so vandali požgali čebelarsko učilnico na prostem Čebelarskega društva Krtina Dob, ki se nahaja ob učnem čebelnjaku v parku pod Močilnikom v Dobu pri Domžalah. O požaru smo takrat poročali tudi na našem portalu.

Čebelarsko učilnico na prostem so po dolgih letih želja nedavno uspeli realizirati s pomočjo številnih ur prostovoljnega dela članov Čebelarsko društvo Krtina Dob, učencev Osnovna Šola Dob in Podružnične šole Krtina ter njihovih staršev, krajanov, donatorjev sredstev in materiala, ki so s svojim angažmajem pomagali, da je učilnica na prostem zaživela.

Člani društva so čebelarsko učilnico uporabljali za najrazličnejše namene, eden najpomembnejših pa je bilo izobraževanje mladih in starih o čebelarstvu in pomenu ter vplivu čebel na okolje. V njej so imeli prostor mladi čebelarji, učenci Osnovne šole Dob in Podružnične šole Krtina, ki pod mentorstvom predsednika Čebelarskega društva Krtina Dob Marjan Kodermana obiskujejo čebelarski krožek.

“A v društvu ne nameravamo stati križem rok! Vse vzpodbudne besede in izreki podpore, ki smo jih bili deležni vse od požiga, so nas prepričali, da je obnova edina logična pot naprej. V ta namen že zbiramo prostovoljne prispevke za obnovo učilnice, da bomo stari in nadobudni mladi čebelarji, lahko kar najhitreje dobili nazaj svoj prostor za izobraževanja in druženja,” so na svoji FB strani zapisali v Čebelarskem društvu Krtina Dob.

Vse ljubitelje čebel in podpornike čebelarstva naprošajo za vašo pomoč. Veseli bi bili vsakršnega prostovoljnega prispevka za dober namen.

Podatki za nakazila prostovoljnih prispevkov:

Čebelarsko društvo Krtina Dob
Ulica 7. avgusta 9
1233 Dob
IBAN prejemnika: SI56 6100 0002 1038 192
Referenca prejemnika: SI00 29140
Namen plačila: DONACIJA – OBNOVA UČILNICE NA PROSTEM
Koda namena: CHAR

Vsakršne pomoči bomo neizmerno hvaležni!

Miha Ulčar; Foto: Čebelarsko društvo Krtina Dob

 

Tagi