Cepljenje proti Covid-19 za nenaročene – termini do nadaljnjega

Obveščamo vas, da Zdravstveni dom Domžale do nadaljnjega izvaja cepljenje proti Covid-19 za nenaročene paciente pred zdravstvenim domom na južni strani (moder kontejner), in sicer od ponedeljka do petka v naslednjih terminih:

V torek, 8. februarja na kulturni praznik cepljenja ne bomo izvajali.

Cepljenje se izvaja s cepivom proizvajalca Pfizer. Za osnovno cepljenje sta predvidena dva odmerka. Drugi odmerek cepiva je predviden 3 tedne po prvem odmerku, za katerega boste klicani s strani cepilne ambulante. Cepite se lahko tudi s 3. poživitvenim odmerkom.

S cepivom Pfizer se lahko cepijo tudi otroci od 12 leta naprej. Pridejo naj v spremstvu staršev.

Cepili bomo po vrstnem redu prihoda.

S seboj prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja in osebno izkaznico.

V kolikor bi želeli biti naročeni na točno določen termin v našem cepilnem centru v Domžalah, se na cepljenje proti covid-19 s katerokoli dozo lahko tudi naročite. Cepljenje za naročene paciente poteka ob sredah in četrtkih od 14.00 ure dalje.

Za cepljenje s cepivom Moderna in cepljenje otrok v starosti od 5 do 11 let se je potrebno naročiti.

Na cepljenje proti covid-19 lahko naročite tudi na naslednje načine:

  • preko povezave: https://zvem.ezdrav.si/cepljenje
  • preko posebne telefonske številke za naročanje 01/ 7245 162, in sicer od ponedeljka do petka med 6.30 in 14.00 uro (v primeru, da se v tem času ne moremo oglasiti, po navodilu telefonskega odzivnika pritisnite številko 1 in poklicali vas bomo nazaj). Lahko se naročite tudi preko elektronske pošte cepljenje.covid@zd-domzale.si (obvezni podatki v elektronski pošti  so: (ime in priimek, rojstni datum in telefonska številka).

Naročite se lahko na spodaj navedene načine:

  • na cepilnem mestu,
  • preko povezave: https://zvem.ezdrav.si/cepljenje,
  • preko telefonske številke za naročanje 01/ 7245 162, in sicer od ponedeljka do petka med 7.00 in 14.00 uro (v primeru, da se v tem času ne moremo oglasiti, po navodilu telefonskega odzivnika pritisnite številko 1 in poklicali vas bomo nazaj),
  • preko elektronske pošte cepljenje.covid@zd-domzale.si (obvezni podatki v elektronski pošti so: (ime in priimek, rojstni datum in telefonska številka).
  • Cepivi Comirnaty 30 (Pfizer) in Spikevax (Moderna) sta registrirani za cepljenje oseb starih 12 let in več,
    vendar se cepivo Spikevax Moderna priporoča le za starejše od 30 let.
  • Za poživitveni odmerek se uporabi mRNA cepivo:
    Comirnaty (Pfizer) – poln odmerek; le za osebe stare 18 let in več; Spikevax (Moderna) – polovičen odmerek (0,25 ml); le za osebe starejše od 30 let.
  • Priporočen presledek med osnovnim cepljenjem in poživitvenim odmerkom je za osebe, polno cepljene z mRNA cepivom ali osebe, cepljene z »mešano shemo« (Vaxevria + mRNA cepivo), 3-6 mesecev po drugem odmerku.
  • Osebe, polno cepljene z vektorskim cepivom(,Vaxzevria AstraZeneca) in Janssen (J&J) prejmejo poživitveni odmerek vsaj 2 meseca po osnovnem cepljenju.

Veseli bomo čim večje udeležbe.

Zdravstveni dom Domžale

 

Tagi