V Lukovici županja še naprej mag. Olga Vrankar, v Trzinu pa Peter Ložar

Danes so potekale lokalne volitve, na katerih smo volili župane, člane občinskih svetov ter člane krajevnih, vaških oziroma četrtnih skupnosti. Volilna udeležba je bila tokrat bolj skromna, po zadnjih podatkih je glasovalo 44 odstotkov upravičencev.

V občinah Lukovica in Trzin sta imela aktualna županja in župan po enega izzivalca, v Domžalah se je v bitki za županski stolček potegovalo šest kandidatk in kandidatov, v Mengšu pet kandidatov, V Moravčah je imel aktualni župan pet izzivalcev. Štetje in vnos podatkov v sistem poteka bolj počasi, zato bo treba še nekaj časa počakati za uradne rezultate. Je pa že uradno znano, da je v Trzinu slavil aktualni župan Peter Ložar, v Lukovici pa aktualna županja mag. Olga Vrankar.

V Trzinu je slavil aktualni župan Peter Ložar, ki je ob 45,92% volilni udeležbi prejel 81,29% glasov, njegov protikandidat Anton Zupan pa je prejel 18,71% glasov. Lista za trajnostni razvoj Trzina je prejela 7 mandatov v občinskem svetu, Gibanje Svoboda in Slovenska demokratska stranka pa vsaka po 3 mandate. Se pravi, da bo imel Ložar s svojo listo večino v občinskem svetu.

V Lukovici je slavila aktualna županja mag. Olga Vrankar, ki je ob 59,34% volilni udeležbi prejela 57, 93% glasov, njen izzivalec Matej Kotnik pa 42,07% glasov. V občinskem svetu je Lista Mateja Kotnika dobila 4 mandate, Lista za Črni graben 3 mandate, Lista za šport in razvoj občine, Neodvisna lista za KS Blagovica, Krašnja, Trojane, Češnjice ter Nova Slovenija – Krščanski mandati vsaka po 2 mandata, Lista za KS Prevoje, Rafolče, Lukovico in Zlato Polje ter Slovenska demokratska stranka pa vsaka po 1 mandat.

Čestitke mag. Olgi Vranka in Petru Ložarju za izvolitev tudi s strani našega uredništva!

Miha Ulčar; Tabele: DVK; Foto: arhiv domžalca

 

Tagi