V Domžalah so se predstavili kandidati stranke SD za volitve v Državni zbor

V torek, 22. marca 2022, dva dni pred uradnim začetkom predvolilne kampanje, je v dvorani Slamnikarskega muzeja v Domžalah potekala novinarska konferenca organizirana s strani stranke Socialni demokrati (SD) z namenom skupne predstavitve dveh kandidatk in kandidata za volitve v Državni zbor, ki bodo kandidirali v volilnih okrajih Domžale (1 in 2) in Kamnik.

Marko Skušek bo kot kandidat SD za volitve v Državni zbor kandidiral v 4. volilni enoti, 10. volilnem okraju – Domžale 1, Ganimet Shala, bo kot kandidatka SD za volitve v Državni zbo kandidirala v 4. volilni enoti, 11. volilnem okraju – Domžale 2, Maja Aleksovska Lesjak, pa bo kot kandidatka SD za volitve v Državni zbo kandidirala v 1. volilni enoti, 10. volilnem okraju – Kamnik.

Predstavitve kandidatov se je udeležil tudi vodja Poslanske skupne SD Matjaž Han, ki se je kandidatom zahvalil za pripravljenost k priključitvi stranki in vpisu na listo kandidatov za državnozborske volitve. Ob tem jim je izrazil svojo podporo in zaželel srečno popotnico.

Predstavitev kandidatov stranke SD na volitvah v DZ za Domžale in Kamnik

Marko, Ganimet in Maja so v nekaj minutah predstavili razloge, ki so botrovali k odločitvi o vključitvi in aktivni participaciji, ter izpostavili želje vezane na izbrana področja, v sklopu katerih se zavzemajo, da bi se vnesle določene spremembe.

Volitve v DZ bodo potekale v nedeljo, 24. aprila 2022. Točen datum volitev predsednika republike Slovenije bo določil predsednik državnega zbora, najverjetneje pa bodo potekale konec oktobra. Novembra so na vrsti še lokalne volitve županov ter občinskih svetov ter volitve v Državni svet, ki pa niso splošne volitve, saj na njih sodelujejo le interesne skupine, kot npr. občinski sveti, sindikati, etc.

Petra Petravič; Foto: Petra Petravič

Tagi