Toni Dragar izrazil zaupanje in podporo kandidatu za župana Boštjanu Deželaku

Danes, 14. oktobra 2022 je na Obrtni zbornici Domžale v Podjetniški knjižnici potekala predstavitev kandidata za župana. Sedanji župan in predsednik liste Toni Dragar (LTD) je v uvodnem delu spregovoril o preteklem mandatu in o uspešno izpeljanih projektih v Domžalah ter izkazal zaupanje in podporo izbranemu kandidatu za župana, 41-letnemu Študljanu Boštjanu Deželaku.

Sedanji župan Toni Dragar se je v zadnjih 20- tih letih zavzemal in verjel v Domžale kot ljudem prijazno mesto, kjer bi lahko imeli ljudje vse na dosegu roke, kar se da brezplačno in za čim boljši standard.

S kratko predstavitvijo uspešno izpeljanih projektov razpršenih na več kot 50 področjih, znotraj katerih je bilo vseskozi potrebno krmiliti, se je vidno ganjen Toni Dragar zahvalil ekipi, ki ga je spremljala in mu stala ob strani na poti skozi vse mandate. Predstavnikom sedme sile je izpostavil vrednost in pomen ekipe, saj so skupaj, z združenimi močmi, uspeli izpeljati številne pomembne in opazne projekte na različnih področjih, pa čeprav včasih ni bilo ravno preprosto.

Ne glede na formalen odhod iz mesta župana, saj se je dolgoletna zgodba nekako sklenila in kot upokojenec odpira novo poglavje v življenju, katerega pomemben del bo vsekakor uživanje z vnuki, ostaja prisoten in na razpolago za pomoč pri snovanju strategij za razvoj občine Domžale tudi v prihodnje.

Kljub novim izzivom, ki jih bodo s seboj zagotovo prinesle napovedane spremembe, srčno upa in verjame, da bo uspela ekipa peljati Domžale naprej po indeksih razvojne ogroženosti. V želji, da bi vzdrževali osvojene in dosežene standarde, ter jih nadgradili, je Toni Dragar besedo predal Boštjanu Deželaku, kandidatu za župana LTD -Toni Dragar – Lista za vse generacije, ki izhaja iz bančniških vod in kateremu je izrazil svojo podporo ter zaupanje.

Po mnenju Boštjana Deželaka, ki že več kot desetletje Domžale doživlja kot najlepši kraj in dom zase ter za svojo družino, saj ponuja izjemno kvalitetne pogoje za življenje, medtem, ko strateška lega nudi možnosti in pogoje za razvoj podjetništva, prihodnost vidi v delovnih mestih, ki bi občanom omogočile premislek o dnevnih migracijah in pa usmeritev v snovanje pogojev za razvoj podjetništva, pri čemer vidi občinsko upravo kot servis namenjen ljudem.

»Preprosto zato, ker verjamem, da je prišel čas, da tudi jaz naredim nekaj dobrega za naš kraj. Vsi vidimo težave, jih prepoznamo. Ko se pogovarjam z ljudmi in zadnjih nekaj tednov se veliko pogovarjam z Domžalčani, opažam, da imamo vsi rešitve. Začutil pa sem, da moram narediti nekaj več in zato tudi kandidiram. K temu so me znanci iz zasebnega pa tudi profesionalnega kroga že večkrat spodbujali, saj pravijo, da so v meni prepoznali sposobnosti vodenja. Slednje sem resnično pridobil v zadnjih letih, ko sem najprej vodil poslovalnico še na Probanki, nato prevzel vodenje poslovne enote Delavske hranilnice v Kamniku in nato v Domžalah. Slednja je bila sploh izziv, saj sem vodenje prevzel pri odprtju poslovalnice, ko je bilo še potrebno uvesti celoten sistem delovanja. Bil je izziv, vendar nam je uspelo, saj poslovna enota odlično deluje in veseli me, da tudi vodstvo prepozna naš trud in nas odlično ocenjuje.«

»Menim, da se je s Tonijem Dragarjem veliko naredilo, vendar smo to malce pozabili, nam je bilo drugače predstavljeno ali pa jemljemo kot samoumevno. OŠ Dragomelj, POŠ Ihan, vrtec Češmin, pa vrtec v Ihanu, Dobu in na Krtini, Medgeneracijski center Bistrica, telovadnica Srednje šole Domžale, tržni prostor Domžale, gasilski dom v Dobu, na Krtini in Študi, Mlinarska brv, most pri Sahari, most želja, most Škrjančevo, Češminov park in kavarna, otroški parki v Dragomlju, pri Sahari, v Krtini, na Rovah, vsi fitnesi na prostem ob Bistrici in zelena os ob Bistrici, pa kolesarski poligon Kolovoz in na Šumberku, plezalna stena v centru Domžal … – to vse so projekti, ki jih pred Tonijem ni bilo. Vesel sem, da imam njegovo podporo in podporo LTD. Hkrati pa smo se v LTD odločili, da bi izbrali popolnoma novega kandidata, ki bo nadaljeval dobro zgodbo, hkrati pa dejansko neobremenjeno prinesel svež veter in novo prepotrebno energijo.«

»Veliko se je naredilo, ampak lahko naredimo še več. Moj cilj je ohraniti visoko kakovost bivanja v Domžalah, še naprej skrbeti za naše otroke v vrtcih in šolah, podpirati gasilce kot smo jih podpirali do danes, skrbeti za rekreativne športe in zgraditi novo dvorano za športnike ter urediti športni park v celoti. Predvsem pa se nameravam fokusirati na podjetništvo in narediti Domžale zopet znane po podjetništvu. Nameravam se lotiti občinskih prostorskih planov, predvsem pa urediti promet v Domžalah, saj je logistika ena od ključnih prednosti, ki jih Domžale kot lokacija lahko ponudimo podjetnikom. Nameravam nadaljevati zgodbo prostora zadovoljnih ljudi, pa tudi zdravih. Kot tak prostor pa ne vidim le dobrih šol, polnih vrtec, športnih prostorov in bogatega kulturnega programa, temveč vidim tudi prostor, kjer lahko ljudje dobro delamo in zadovoljno živimo.«

Petra Petravič; Foto in video: Miro Pivar

Tagi