Odziv občinskih svetnikov na članek “Bomo v Domžalah zaradi neodgovorne politike nekaterih svetnikov ostali brez novega zdravstvenega doma?”

Na članek “Bomo v Domžalah zaradi neodgovorne politike nekaterih svetnikov ostali brez novega zdravstvenega doma?“, ki smo ga na našem portalu objavili včeraj, so se odzvali spodaj navedeni svetniki Občinskega sveta Občine Domžale, ki podajajo repliko na omenjen članek ter svoje mnenje v zvezi s 1. točko dnevnega reda “Predstavitev dokumenta identifikacije investicijskega projekta o izgradnji novega Zdravstvenega doma Domžale”, ki je bila na 7. redni seji (19. 6. 2023) prekinjena.

»Na pobudo svetnika Gibanja Svoboda Gregorja Horvatiča smo podprli prekinitev točke na seji. Razlog ni nasprotovanje gradnji, ki smo jo na prejšnji seji vsi mi tudi podprli. Razlog je pomanjkanje gradiva, kar smo tudi obrazložili. Leta 2022 smo imeli gradbeno dovoljenje za izgradnjo prizidka Zdravstvenega doma. Danes Občina Domžale trdi, da gradnja ni več utemeljena, saj ne odgovarja prostorskim zahtevam. Spodbujamo odgovornost županje k pregledu obstoječega stanja in iskanju novih rešitev, saj bi v nasprotnem primeru gradili neustrezen objekt, kar bi morali s sprejemanjem rebalansov in proračunov tudi mi posredno podpirati, brez prave možnosti oporekanja. Sedaj imamo možnost, da zadevo temeljito preučimo, kaj potrebujemo in predvsem zastavimo ustrezen finančni načrt. Vendar dejstvo, da moramo kupiti zemljišče praktično čez noč, ustvarja pritisk in ne ugodnega okolja, da izberemo najbolj optimalno rešitev za naše občane. Naša dolžnost je, da z javnim denarjem ravnamo preudarno in v hitrih odločitvah, ki so vredne več milijonov, te preudarnosti ne vidimo.

Občane pozivamo k razumevanju – vsak, ki je kdaj gradil, razume, da potrebuješ vse informacije in tehten razmislek. Če to ni tvoj denar, temveč je skupen, pa je odgovornost še toliko večja: verjetno nihče nima gradbenega dovoljenja, potem pa eno leto kasneje na drugi lokaciji gradi nekaj drugega brez tehtnega razmisleka. Sploh ob zavedanju, da Zdravstveni dom nujno potrebujemo – v primeru prvotnega načrta bi bil dokončan čez tri leta, v primeru novogradnje pa po najboljših ocenah čez 7 let.

Še enkrat poudarjamo, NISMO proti novemu zdravstvenemu domu, nasprotno, zavedamo se pomembnosti tega projekta in ga bomo z veseljem podprli, ko bo zagotovljen celosten in transparenten postopek vodenja projekta, začenši z nakupom zemljišča, ki mora biti skladno z gospodarnim ravnanjem z javnimi finančnim sredstvi. Čez noč se odločati o investicijski vredni več kot štiri milijone evrov na osnovi zastarele dokumentacije, je neodgovorno.«

Boštjan Deželak, LTD – TONI DRAGAR – LISTA ZA VSE GENERACIJE

Ana Cajhen, LTD – TONI DRAGAR – LISTA ZA VSE GENERACIJE

Toni Dragar, LTD – TONI DRAGAR – LISTA ZA VSE GENERACIJE

Gregor Horvatič, GIBANJE SVOBODA

dr. Brigita Skela Savič, GIBANJE SVOBODA

Mateja Aleksandra Kegel, GIBANJE SVOBODA

Matej Oražem, LISTA MATEJA ORAŽMA

Elvira Rošič Ključanin, LISTA MATEJA ORAŽMA

Robert Pečnik, LISTA MATEJA ORAŽMA

mag. Tomaž Deželak, SDS – SLOVENSKA DEMOKRATSKA STRANKA

Marija Doroteja Grmek, SDS – SLOVENSKA DEMOKRATSKA STRANKA

Robert Hrovat, SDS – SLOVENSKA DEMOKRATSKA STRANKA

mag. Majda Pučnik, SDS – SLOVENSKA DEMOKRATSKA STRANKA

Adis Škrijelj, SD – SOCIALNI DEMOKRATI

Tadeja Savnik, SAMOSTOJNA SVETNICA

 

Tagi