Marko Skušek: “Želim si, da se politika vrne k ljudem”

Včeraj se je v Slamnikarskem muzeju, v Domžalah predstavil kandidat Socialnih demokratov (SD) Marko Skušek, ki bo kandidiral v 10. volilnem okraju naše volilne enote. Kot socialni demokrat se je za kandidaturo odločil, ker želi aktivno sodelovati pri spreminjanju politike, saj želi, da se politika vrne k ljudem. Zavzema se za odprto in sodobno družbo in za socialno državo, za skupnost!

V osrčje svojih zavzemanj Marko Skušek postavlja dostopnost javnega zdravstva za vse. Vsak mora imeti svojega osebnega zdravnika v bližini svojega doma, ki mu je dostopen kadar ga potrebuje, to pa bi lahko dosegli, če bi temeljito ločili javno od zasebnega zdravstva, namesto da omogočamo sedenje zdravnikov na »dveh stolih«: “Predvsem pa moramo ukiniti dopolnilno zdravstveno zavarovanje, ter kovanje zavarovalniških dobičkov na račun javnega zdravstva in države.”

Markova vizija je napredna in odprta Slovenija, in je vizija dobrega življenja v našem kraju, kjer se moramo vsi ljudje počutiti svobodne in varne.

Karin Božič Zupančič; Foto: Socialni demokrati

Tagi