Mag. Renata Kosec, nova županja Domžal: “Občanke in občani ste odločili, hvala vam!”

Kot smo poročali na našem portalu včeraj, je na lokalnih volitvah v občini Domžale z nekaj manj kot 56% glasov slavila mag. Renata Kosec in njena Lista Renate Kosec (LRK), ki je prejela kar 13 mandatov v občinskem svetu.

V poznem nedeljskem večeru, po razglasitvi rezultatov, smo se pogovarjali z novopečeno županjo, ki je skupaj s kandidati z Liste Renate Kosec (LRK) in podporniki proslavila zmago v Grobljah ter ekskluzivno za naš portal delila nekaj prvih misli.

Kako se počuti novopečena županja po preštetih praktično vseh glasovih?

Odlično se počutim. Skozi čas celotne volilne kampanje sem bila zelo mirna, tudi danes, na dan volitev in ko smo še čakali rezultate v Grobljah, sem bila zelo mirna. Enostavno zato, ker sem zaupala v ljudi. Bili smo ogromno na terenu, še posebej v zadnjem mesecu, ko smo dali v volilno kampanjo vse, kar smo lahko in več enostavno ne bi mogli dati. Srečevali in spoznavali smo se z občankami in občani, ki so začutili, da smo iskreni in da v to, kar govorimo, tudi verjamemo in mislimo ter želimo narediti.

Je zmaga v prvem krogu za vas presenečenje ali ste jo pričakovali?

Glede na to, da je bilo v naši Občini kar šest kandidatov, me je rezultat presenetil, saj se običajno glasovi zavoljo večjega števila kandidatov vsaj v prvem krogu porazdelijo. Nismo se mogli upreti niti na kakšne rezultate javnomnenjskih raziskav, saj teh podatkov praktično nismo imeli. Vedno sem govorila, da pričenjamo čisto z začetka, tako da se nikdar nismo obremenjevali z ostalimi kandidati. Svojo pot smo si začrtali pred enim letom in moram reči, da smo jo izpeljali v popolnosti in na profesionalni ravni, tako PR-ovsko, kot na terenu. Menim, da so občanke in občani prepoznali našo zavzetost, sproščenost in pristop k pošteni in zdravi volilni kampanji, rezultat in potrditev našega dela pa se je zgodil danes na volitvah.

Prejeli ste skoraj 56% glasov, vaša lista pa je v občinskem svetu dobila kar 13 mandatov. Seveda so to lepe številke, ampak za večino v občinskem svetu bo potrebno sodelovati še s kakšno stranko ali listo. Ste morda že kaj razmišljali v tej smeri?

Glede na to, da je volilni rezultat lepo presenečenje, še nisem razmišljala o tem, sem pa hvaležna da imam za seboj svet stranke, kar pomeni, da se bomo usedli in pogovorili, tako da bo svet stranke tisti, ki se bo odločil, koga povabiti v koalicijo in koga ne. Lahko pa že sedaj potrdim in zagotovim, kar sem govorila ves čas, da ne bomo sklepali dogovorov z ljudmi, ki so bili ali so še vedno obravnavani na Komisiji za preprečevanje korupcije.

Kako bodoča županja Renata Kosec gleda na jutrišnji dan?

Na jutrišnji ponedeljek gledam kot na nov dan, ponedeljek, prvi dan v tednu. Zelo sem ponosna na svojo ekipo, da nam je uspelo vzbuditi to pozitivno energijo, ker je bilo praktično vse, kar smo naredili, na prostovoljni bazi. Za nami je eno leto prostovoljnega dela, marketinga, dela na terenu … So seveda določene storitve, katere smo morali poravnati, drugače pa z mano in za menoj stoji ekipa 31-tih kandidatk in kandidatov z liste ter vsi podporniki, katerim se na tem mestu zahvaljujem, ker so pristopili na pomoč in pomagali po svojih najboljših močeh. Na jutrišnji dan tako gledam s ponosom, saj smo dokazali, da je v Sloveniji možno zmagati na volitvah z jasnimi sporočili, da smo proti korupciji in podkupovanju, da znamo biti transparentni, pošteni in da smo za ljudi.

Avtor: Uroš Juračič; Foto: Rok Majhenič, STUDIO 55

Tagi