“Čez 100 dni na volitve vsi” – plakatna akcija Socialnih demokratov potekala tudi v Domžalah

Petek 14. januar 2022, je bil dan, ko se je pričelo časovno odštevanje do prihajajočih državnozborskih volitev. Je bil tudi dan, ki je vse državljanke in državljane Republike Slovenije ločil od volitev natanko 100 dni. “Danes, 100 dni pred volitvami, Socialni demokrati pozivamo ljudi, da gredo na volitve,” so s plakatno akcijo “Čez 100 dni na volitve vsi”, ki je potekala na domžalskem tržnem prostoru, opozarjali člani domžalske občinske organizacije Socialnih demokratov (SD).

Na tržnem prostoru v Domžalah je tako kot v številnih mestih in krajih po Sloveniji v organizaciji Socialnih demokratov potekala plakatna akcija “Čez 100 dni na volitve vsi”. Apel je bil namenjen po dejanski participaciji, udeležbi na prihajajočih volitvah, ki bodo v primeru, da bodo redne, potekale v nedeljo 24. aprila 2022. Na tržnem prostoru v Domžalah so akcijo izvedli člani domžalske občinske organizacije SD Kristina Hafner, Marko Skušek, Maja S. Lesjak, Tomi Godec in Kristina Brodnik.

Z željo, da bi ne ostali »kavč selektorji«, kot se v športnem žargonu »imenuje« goreče športne navdušence z obilico mnenj in idej, ki pa ne segajo onkraj dimenzij »domačega kavča«, ampak bi pogumno ter dejansko vstopili v akcijo in se udeležili državnozborskih volitev.

Ob tem so poudarili, da letošnje državnozborske volitve predstavljajo plebiscit in začetek družbenega dogovora o drugačni državi. Ljudje se bodo morali odločiti, ali želijo demokratično in socialno državo, v kateri imajo možnost vsi, ali pa avtoritarni režim, ki ščiti zgolj nekatere: “Ljudje potrebujejo drugačno Slovenijo. Zavzemamo se za to, da postanemo resna evropska država, ki bo usmerjena na Zahod, ki bo zagotavljala solidarnost v družbi, višje plače za vse, bo visoko razvita, ki bo zagotavljala dostopno javno zdravstvo in spoštovanje različnosti. Ker bomo spoštovali različnost, bomo tudi vključevali. “

Izbrani datum za državnozborske volitve je nedelja, 24. april 2022 in je dan, ki ponuja določeno obliko glasovanja. Alternativne možnosti sta še glasovanje po pošti in pa predčasna oddaja glasov. Gre za različne možnosti, ko lahko državljanke in državljani RS zapišemo in oddamo svoj izbor. Svojo odločitev.

Ustava nam nudi pravico glasovanja, na nas pa je, ali bomo to pravico tudi dejansko izkoristili. Gre za pravico, ki je sočasno tudi dolžnost, v kolikor želimo biti sebi in našim potomcem za zgled. Ne samo z besedo, ampak tudi s konkretnim dejanjem.

Miha Ulčar

 

Tagi