Policisti opozarjajo: Bliža se prvi šolski dan, bodite pozorni na šolarje!

Začetek šolskega leta 2018/2019

Novo šolsko leto je pred vrati in to je čas, ko se na naših cestah poveča število otrok. Zagotavljanje varnosti otrok v prvih septembrskih dneh je tudi ena ključnih nalog policije. V skladu z usmeritvami na področju zagotavljanja varnosti cestnega prometa bomo policisti tudi letos ob začetku šolskega leta izvajali ustaljene aktivnosti, s stalno navzočnostjo ob šolah in šolskih poteh in s tem dodatno prispevali k umirjanju prometa.

Ob tem velja opozoriti, da naj bo skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti, še toliko večja, saj predvsem prvošolčki še ne poznajo vseh nevarnosti, s katerimi se lahko srečajo na šolskih poteh in v vsakdanjem prometu. Prav tako velja omeniti, da učenci, ki se po dolgih počitnicah razigrani vračajo v šolske klopi, še niso pozorni na obnašanje v prometu.

Ob tem nagovarjamo starše, da ne pozabite, da ste vi tisti, ki odigrate ključno vlogo pri učenju in ozaveščanju o obnašanju v prometu vašega otroka, ostale voznike v cestnem prometu pa posebej opozarjamo, da prilagodite hitrost vožnje v naseljih, še posebej v bližini šol, vrtcev in na šolskih poteh ter polagate dodatno pozornost na najmlajše udeležence v cestnem prometu, saj lahko le skupaj naredimo največ za varnost naših najmlajših udeležencev v cestnem prometu.

Policisti Policijske postaje Domžale

Tagi