Zaključni dogodek Kluba slovenskih podjetnikov

Danes, v sredo, 17. januarja 2024, je v dopoldanskih urah v Samostanu Mekinje potekal zaključni dogodek serije regijskih srečanj SBC. Na dogodku je bila ena izmed govork tudi domžalska županja mag. Renata Kosec. 

Klub slovenskih podjetnikov (SBC) povezuje odlične slovenske podjetnike, ki z lastnimi idejami in trudom razvijajo vrhunska podjetja, obenem pa si želijo, da bi bila Slovenija bolj podjetna. Njihov glavni namen je ustvarjati bolj zdravo podjetniško okolje. Od leta 2014 jim je uspelo združiti 450 članov, ki so s svojo podjetniško potjo uspeli ustvariti preko 22.000 delovnih mest in dvigniti povprečno dodano vrednost na zaposlenega za 19% v primerjavi s slovenskim povprečjem.

Danes je v Samostanu Mekinje potekal zaključni dogodek serije srečanj SBC na katerem so bili prisotni: Matej Slapar, župan Občine Kamnik; mag. Renata Kosec, županja Občine Domžale; Jurij Kern, župan Občine Komenda; Joc Pečečnik, predsednik SBC; Janko Kuhar POS Elektronček ter Janez Novak, RLS.

V središču dogodka je potekala razprava županov in podjetnikov o priložnostih za krepitev sodelovanja na ravni lokalnih skupnosti in regij ter izzivi, s katerimi se sooča osrednjeslovenska regija. Župani so bili enotni, da je potrebno razmišljati v smeri, kako zagotavljati delovna mesta in s tem zmanjšati tok delovnih migrantov. Skupno jim je tudi to, da se soočajo z birokratskimi preprekami, ki upočasnjujejo gospodarski razvoj in razvoj poslovnih con. Nasvet podjetnikov je, da se iščejo poslovne rešitve, ki se jih ne da kopirati. Pomembne so investicije v znanje in omogočanje zaposlenim, da gradijo uspeh na ustvarjalnosti in s tem dodajajo dodano vrednost podjetjem. 

O doprinosu Kluba slovenskih podjetnikov (SBC) in današnjem dogodku je županja Občine Domžale, mag. Renata Kosec povedala: ”Klub slovenskih podjetnikov nudi odličen doprinos. Jaz menim, da so tovrstna srečanja koristna. Tako za lokalno skupnost kot tudi seveda za gospodarstvenike, ker se znamo poslušati in slišati in jaz verjamem, da bo država prejela današnja izhodišča in da bodo delali v tej smeri predvsem v sistemski spremembi raznoraznih predpisov, sploh kar se urejanja prostora tiče, ker so predolgotrajni in zavirajo tako razvoj lokalne skupnosti kot tudi razvoj gospodarstva”.

Sledil je podpis pisma o nameri, ki prinaša zavezo za skupne korake v smeri blaginje, napredka in policentričnega razvoja države. Dogodek je povezoval Boštjan Romih.

Karin Božič Zupančič; Foto: Saša Obersnu

Tagi