Za vas, podjetniki – zaključna konferenca

V torek, 22. junija 2021, je potekala zaključna konferenca projekta Za vas, podjetniki. Skupno je v celotnem projektu sodelovalo preko 120 podjetnikov in samostojnih podjetnikov, začetnikov, kakor tudi že zrelih podjetnikov.

Projekt je v letu 2018 uspešno kandidiral v Javnem pozivu za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja »LAS Za mesto in vas«. V torek pa so predstavniki konzorcijskih partnerjev projekta GZS Zbornica osrednjeslovenske regije, Društvo AIA – Mladinski center Mengeš in Cene Štupar – CILJ uspešno pripeljali do zaključka na sklepni prireditvi v kulturnem domu Franca Bernika, na kateri so predstavili rezultate projekta. Zbrane goste sta nagovorili vodja projekta pri vodilnem konzorcijskem partnerju Cene Štupar – CILJ, ga. Sanda Jerman in mag. Renata Kosec, podžupanja občine Domžale.

Podžupanja je v svoj nagovor vključila vzpodbudne besede Steva Jobs-a, ki pravi: »Vaše delo bo zapolnilo velik del vašega življenja in edini način, da boste resnično zadovoljni, je, da naredite tisto, za kar menite, da je odlično delo. In edini način za odlično delo je, da imate radi to, kar počnete. Če ga še niste našli, nadaljujte z iskanjem in se ne poravnajte« in dodala, da je v prvi vrsti pri podjetništvu in tudi na sploh pomembna vztrajnost, inovativnost, povezovanje in iskanje rešitev in delavnice so dokaz, da so podjetniki pridobili nova znanja, izkušnje in si odprli nova vrata. Vsak mora za tisto, kar počne imeti predvsem strast in dobro energijo. Podjetnikom je zaželela veliko uspeha in jih opomnila, da je pomembno, da v produktih in storitvah, ki jih ponujajo predvsem ohranijo sebe.

Znotraj projekta se je v februarju in marcu 2021 odvilo 6 podjetniških zajtrkov, s katerimi so »virtualno« gostovali v vseh 6 občinah LAS »lunice«: Domžalah, Mengšu, Trzinu, Komendi, Medvodah in Vodicah. Na vseh zajtrkih so gostili župane občin, med njimi tudi našega, Tonija Dragarja in skupno 18 gostov, uglednih podjetnikov in strokovnjakov z različnih področij, ki so prepoznani v lokalnem okolju in širom Slovenije.

V pogovorih so poudarek dajali predvsem na trende in obvladovanje trenutne gospodarske situacije, ki pa so lahko ključna prednost, v kolikor razmišljamo podjetniško, saj prinaša številne priložnosti za rast in razvoj naših organizacij, je povedala Sanda Jerman, vodja projekta pri vodilnem konzorcijskem partnerju Cene Štupar – CILJ.

V aprilu je potekala Podjetniška akademija, kjer se je odvilo 8 poglobljenih virtualnih delavnic, ki so postregle s ključnimi področji in novostmi, katera mora vsak podjetnik obvladovati. Podjetniki so tako spoznali vse od podjetniške ideje in njenega zapisa v poslovni načrt, agilni razvoj podjetja in produktov, prodajo in trženje, orodja tržnega komuniciranja, digitalni marketing, prodajo, financiranje in rast, ter vidike pravne zaščite podjetja.  Delavnice so vodili priznani podjetniški mentorji:

 • Podjetniška ideja – od zasnove do realizacije, mentorica Urška Jež, Transformation Lighthouse
 • Razvoj in zapis podjetniške ideje v poslovni načrt, mentorica mag. Marjana Majerič,
 • Agilni razvoj podjetja in razvoj zmagovalne ponudbe, mentor mag. Matej Golob,
 • Prodaja in trženje, mag. Sonja Peklenik,
 • Orodja tržnega komuniciranja, mentorici Barbara Imenšek in Katja Breznik,
 • Predstavitev in komuniciranje z različnimi ciljnimi skupinami, mentor mag. Martin Lisec
 • Financiranje in rast, mentorica mag. Marjana Majerič,
 • Zaščita ideje in pravni vidiki poslovanja, mag. Tina Osojnik

V maju in vse do 15. junija, pa je potekal Podjetniški inkubator, v katerega je bilo sprejeto 6 mentorskih podjetij in ga tudi uspešno zaključilo. Tako so se v okviru projekta stkale prav posebne vezi, mentorji so v tako kratkem času s svojimi mentoriranci naredili male in velike preboje, predvsem pa z njimi vzpostavili pristen stik in se kljub, kratkemu mentorskemu obdobju z največjo skrbnostjo poglobili v podjetniške izzive in jih uspešno pomagali premagati.

Podjetja in podjetniki posamezniki, ki so sodelovala v podjetniškem inkubatorju in uspešno nadgradila svoje podjetniške kompetence so:

 • Tina d.o.o., Komenda
 • Ekogaia, Veronika Čop s.p., Domžale
 • Liolife d.o.o., Komenda
 • Publica, Odnosi z javnostmi, Tina Drolc, s.p., Mengeš
 • KARDIA, Špela Kosmač s.p., Domžale
 • Tuja d.o.o., Domžale

Predstavitev mentoriranih podjetij in mentorjev, si lahko ogledate na spletni strani: https://www.cene-stupar.si/sl/projekti/za-vas-podjetniki.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Za več informacij obiščite spletni mesti Strukturnih skladov: www.eu-skladi.si ter spletno stran LAS Za mesto in vas: www.las-mestoinvas.si

Avtor: Sanda Jerman; Foto: Občina Domžale

 

Komentarji uporabnikov
Tagi