V Gostilni Repanšek na Homcu ob petkih diši po morju

Pravijo, da je vas prava vas, če ima poleg cerkve še gostilno, ki pa ni samo osrednji vaški prostor, kjer se ljudje zbirajo, nekaj pojedo in popijejo, ampak je tudi prostor, kjer se mora izvedeti kaj novega. Prav tako so v gostilnah že od nekdaj tekle kupčije in kjer se je nasploh odvijalo živahno življenje.

Na Homcu, ki leži severnem delu občine Domžale, je doma stara gostilniška tradicija Repanškovega rodu. Gostje prihajajo pod stare kostanje že od leta 1889, torej v Gostilni Repanšek že več kot 120 let strežejo žejnim, lačnim in zabave željnim. Prostori so opremljeni sodobno ali tradicionalno in so primerni tudi za ples. Njihova domača kuhinja privablja goste od blizu in daleč. V gostilni strežejo odlične domače jedi, nedeljska kosila in dnevne malice. Vsak petek pa lahko v gostilni užijete košček morja, saj takrat postrežejo tudi s sardelicami, giricami in oslički.

Poleg odlične hrane in pijače so znani tudi po tradicionalnih prireditvah, med katerimi je bilo najbolj znano tekmovanje harmonikarjev Po domače pri Repanšku, še vedno pa prirejajo plese ob dnevu žena, veselo martinovanje in prireditve ob veselem decembru.

Pri njih je poskrbljeno za vse – imajo veliko parkirišče, otroško igrišče, namizni nogomet, stranišče za invalide in previjalnico za dojenčke.

Nov veliki zeleni letni vrt
Poleg štirih prostorov za zaključene družbe, imajo sedaj v gostilni Repanšek nov veliki zeleni letni vrt, ki sprejme do 80 oseb in kjer boste ob dobri domači hrani in pijači, v senci prijetnega ambienta letnega vrta, uživali v idiličnem vaškem okolju.

Nov letni vrt je razporejen tako, da gostu nudi ravno pravšnjo mero intimnosti, ki mu ga ponujajo zelenje in razni okrasni elementi. Ob večerih pa se vrt z zanimivo rahlo osvetlitvijo spremeni v pravi romantični prostor, kar lahko pravi romantiki izkoristijo za nabiranje dodatnih točk pri svoji boljši polovici. Seveda je poskrbljeno tudi za najmlajše, saj se tik ob vrtu nahaja tudi otroško igrišče z več različnimi igrali.

Pri Repanšku ob petkih diši po morju
V Gostilni Repanšek lahko vsak petek ujamete tudi košček morja, saj takrat postrežejo tudi s sardelicami, giricami in oslički. Morska ponudba ob petkih je sedaj postala že tradicionalna, saj se je stvar izredno dobro prijela, kar pove že to, da se številni njihovi gostje ob petkih vračajo tja, vedno znova in znova.

Jedi za vsak okus
Na voljo imajo odlične domače jedi, kot so žlikrofi, cmoki, krvavice, pečenice, telečji rajžlc, nadevana telečja prsa, ocvrt piščanec, zelje, repo, domači narezki in domače sladice. Za kosila pa imajo vedno na voljo govejo in gobovo juho, telečjo in svinsko pečenko, zrezke z gobicami, sirom, dunajski, naravni in ljubljanski zrezek. Za malico pa si lahko potešite lakoto z vampi, golažem, telečjimi jetrami, itd. In ker gresta hrana in pijača z roko v roki, lahko svoj obrok poplaknete z deželnimi vini kot so refošk, cviček, chardonnay, malvazija in svečinčan.

Dogodki za različne priložnosti
Poleg pestre ponudbe hrane in pijače, vam lahko na vašo željo priskrbijo tudi živo glasbo, v kolikor bi želeli popestriti kakšen vaš poseben dogodek. Redno pa pri Repanšku organizirajo dogodke kot so nedeljska kosila, poročna slavja, birme, obhajila, obletnice, rojstnodnevne zabave, sedmine, krste in zabave za druge priložnosti.

Delovni čas
Gostilno Repanšek lahko obiščete od srede do nedelje, med 10. in 23. uro (ponedeljek, torek zaprto). Za zaključene družbe pa lahko delovni čas po dogovoru tudi podaljšajo.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi