V Domžalah odprli prvo podjetniško knjižnico v Sloveniji

Na sedežu Območne obrtno-podjetniške zbornice Domžale so odprli prvo podjetniško knjižnico v Sloveniji, obenem pa so podjetništvo in branje združili še v podjetniško bralno značko. Podjetniška knjižnica in Podjetniška bralna značka sta plod odličnega sodelovanja med Območno obrtno-podjetniško zbornico Domžale, Knjižnico Domžale in Občino Domžale, ki finančno podpira njihova prizadevanja.

Slovesno odprtje Podjetniške knjižnice in predstavitev Podjetniške bralne značke je potekala v torek, 21. decembra 2021, v prostorih nove knjižnice na Območni obrtno-podjetniški zbornici Domžale, ki se nahaja na Viru pri Domžalah. Odprtje in delovanje nove knjižnice sta predstavili Karolina Kalan, direktorica Območne obrtno-podjetniške zbornice Domžale ter mag. Barbara Zupanc Oberwalder, direktorica Knjižnice Domžale, predstavitve pa sta se udeležili tudi mag. Renata Kosec, podžupanja Občine Domžale in Ajda Vodlan iz Službe za evropske projekte na Občini Domžale.

»Podjetniki dobro vedo, da izobraževanje in branje omogočata napredek. Uspešni podjetniki imajo poleg dobrih poslovnih načrtov in vizij tudi veliko željo po branju. Knjižnica Domžale in Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale odpirata prvo Podjetniško knjižnico v Sloveniji. V njej boste našli bogat izbor knjig s področja podjetništva in podjetnosti, razvoja kariere, upravljanja osebnih financ in tudi takšne, ki bralce odpeljejo stran od podjetništva in skrbi,« je ob odprtju dejala Karolina Kalan, direktorica Območne obrtno-podjetniške zbornice Domžale.

»Odločili smo se za premično zbirko na enoti Obrtne zbornice Domžale da s skupnimi močmi dokažemo, da je možno odlično sodelovanje med kulturo in gospodarstvom, le nekaj dobre volje je treba. S tem projektom bosta namreč obe instituciji bralno kulturno še bolj približali uporabnikom, še zlasti vsem, ki prihajajo na podjetniška svetovanja na obrtno zbornico,« pa je dejala mag. Barbara Zupanc Oberwalder, direktorica Knjižnice Domžale.

Podjetniška knjižnica bo delovala v času uradnih ur na zbornici, enkrat tedensko pa bo na voljo tudi specializirano svetovanje, kaj je še posebej vredno prebrati.

Podjetniška bralna značka je projekt, namenjen vsem občanom Domžal, Trzina, Mengša, Lukovice in Moravč, ki se zavedajo, da je poznavanje podjetnosti nujno potrebno tako v poslu kot v vsakdanjem življenju. V podjetniški knjižici je na voljo 275 knjižnih del, med njimi tudi tista najbolj zaželena. Vabijo vas, da obiščete podjetniško bralno knjižnico in se pridružite prvi generaciji prejemnikov Podjetniške bralne značke.

Mag. Barbara Zupanc Oberwalder ter Karolina Kalan sta se ob odprtju zahvalili za finančno podporo in naklonjenost projektu s strani Občine Domžale, s katero obe instituciji zgledno sodelujeta. Projekt »Podjetniške bralne značke« bosta prihodnje leto razširili na nacionalno raven, ob tem pa bodo izdali tudi lastni avtorski priročnik »Od hobija do dobička«.

Zdajšnja priporočila za bralno značko so; Phil Knight: Nike Petra Škarja: Akrobati, Sophia Amoruso: Šefinja, Dani Polajnar: Iza in Samorog, Zara Krivec: Gremo mi na svoje, Edo Marinček: Skok v smetano, Kenan Crnkić: 7 skrivnosti uspeha, Mojca Kokalj Imširović: Podjetniški mehurček, Robert Dvoršek: (Z)najdi se v podjetništvu, Petra Škarja: Česar nas niso naučili v šolah, Martin Korošec: Digitalni marketing od A do Ž, Maja Štefanec: Mame in biznis z roko v roki, Lothar J. Seiwert, Friedbert Gay: ABC osebnosti, George S. Clason: Najbogatejši človek v Babilonu, Gorazd Svete: Zaslužek na internetu za začetnike, Matjaž Nidorfer, Marja Milič: Kaj moramo starši o denarju naučiti svoje otroke, preden gredo od doma.

Vabljeni k branju vsi, ki vas podjetništvo zanima in bi se radi preizkusili tudi na tem področju ali pa vas zgolj zanima, kakšne navade imajo uspešni ljudje. Iz seznama izvrstnih knjig bo do 31. marca potrebno prebrati 3 knjige in še eno po lastnem izboru, ob tem pa napisati misel, ki vas je v knjigi najbolj navdušila in se vas dotaknila.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi