Terme Snovik zdravo po Kneippu v jesen po razgibani poletni sezoni

Iz Term Snovik sporočajo, da zaključujejo nadvse razgibano poletno kopalno sezono z več kot 600 animacijskimi aktivnostmi in dogodki za vse generacije. Z današnjim dnem, 14. septembra 2021 se tako zapira zunanje kopališče, podaljšuje se čas obratovanja Sveta savn, pripravljajo se vodeni pohodi za aktivno preživljanje prostega časa v neokrnjeni naravi Tuhinjske doline. Za še boljšo krepitev zdravja in izboljšanje imunskega sistema pa vabijo vse, ki cenijo svoje zdravje, da se včlanijo v prenovljeni klub term, v Kneipp Klub Term Snovik, klub z brezplačnim članstvom brez obveznostmi, le ugodnostmi za zdrave navade. 

Snoviško poletje se poslavlja z velikim naborom več kot 600 animacijskih aktivnosti in dogodkov, ki so potekale v Snoviku v poletnem času. Pri snovanju programa so imeli v mislih čisto vse generacije, otroke, vse, ki so iskali družabno razvedrilne dogodke, aktivni prosti čas in seveda vse, ki so se med drugim raje sprostiti ob zvočnih vibracijah in si sezuli čevlje za bosonogo doživetje. Sedaj pa se vodne aktivnosti selijo na notranje termalno kopališče. Za obarvano jesen se že pripravlja nove animacijske programe, ki bodo povezale aktivnosti v vodi in na prostem na svežem zraku. Krepitev imunskega sistema priporočajo tudi z obiskom savn. Obratovalni čas Sveta savn so že razširili na zimski čas, vabljeni vsak delovnik od 13. ure naprej, ob vikendih in praznikih so storitve savnanja na voljo od 11. ure.

Septembrski prijetno topli dnevi pa kar kličejo v naravo na aktivno preživete dneve na svežem zraku, zato vas vabijo na Pohodniške dneve, ki potekajo v Tuhinjski dolini ta konec tedna. V četrtek, 16. 9. 2021 že vabljeni na Kneippovo bosonogo pot ob 16. uri, v petek na vodeni pohod v soju bakel do izvira termalne vode, v soboto pa se podate do eko turistične kmetije Pr’Matevžuc z degustacijo kmečkih dobrot. Za zaključek bo v nedeljo potekal šesturni pohod na planino Menino. Kliknite na njihovo spletno stran za podrobni program in prijave.

Za še boljšo krepitev zdravja in izboljšanje imunskega sistema so v termah prenovili Klub zdravja in ga poimenovali KNEIPP KLUB z razširjenimi ekskluzivnimi ugodnostmi. Kneipp Klub je klub za zdrave navade po Kneippovi življenjski filozofiji zdravega načina življenja. Klub je namenjen vsem generacijam z namenom krepiti zdravje, zdrave navade ter ohraniti ravnovesje telesa in duha. Članstvo je brezplačno in brez obveznosti, nudijo pa vam številne ugodnosti, ki jih imate le člani kluba za njihove storitve. Postati član Kneipp Kluba je odlična naložba v vaše zdravje in dobro počutje.

Že sam Sebastian Kneipp, izumitelj knajpanja je v mladosti s kopanjem v hladni Donavi pozdravil tuberkulozo. Zato je nemški duhovnik, hidro in fitoterapevt v svojem življenju razvil učinkovite metode knajpanja za zdravljenje ljudi na popolnoma naraven način, saj je bil prepričan, da je narava vir zdravja. V Termah Snovik nadaljujejo tradicijo knajpanja v Kamniku s celovito ponudbo. Kneipp je postavil sistem petih stebrov za ohranjanje zdravja telesa in duha: VODA (oblivi, kopeli,  inhalacije in seveda pitje vode), GIBANJE (vsaj pol ure na dan – plavanje, telovadba, hoja, tek, kolesarjenje), PREHRANA (preprosta sveža hrana, ki jo zbrani za mizo pojemo s svojimi najdražjimi), ZELIŠČA (ker za vsako bolezen raste zel, spoznajte in uporabljajte zelišča, če imate možnost, jih gojite kar doma), ZDRAV ŽIVLJENJSKI SLOG (poiščite svoj notranji mir, naredite dihalne vaje, privoščite svojemu telesu masažo in sprostitev).

Ravno skupek vseh petih elementov tvori pravo ravnovesje, da smo s knajpanjem vsak dan na pravi poti do zdravja ter na splošno do dobrega počutja in veselega razpoloženja.

»Zdravje ni nekaj, kar dobiš za denar – za lastno življenje naj ti bo mar.«
– Sebastian Kneipp

Z zasledovanjem Kneippovih načel tako v termah prvič predstavljajo celovite ekskluzivne ugodnosti, ki so na voljo le za člane kluba:

  • 10 % popust na redne cene za bivanje v Termah Snovik • 20 % popust pri nakupu kart za kopanje (ne na prenosljive in družinske vstopnice, darilne vrednostne bone in kopalno paketno ponudbo) • 20 % popust na storitve v Wellness centru (ne na wellness paketne storitve) • 10 % popust na gostinske storitve v restavraciji Potočka za À la carte Kneippov zajtrk, kosilo ali večerjo • 10 % popust pri energetski Kneippovi pijači v restavraciji Potočka • 20 % popust ob udeležbi na plačljivih delavnicah in predavanjih s področja zdravja • 20 % popust na večjih dogodkih, ki jih organizirajo Terme Snovik in so plačljive • 20 % popust za najem električnega kolesa • 20 % popust na Kneippovo bosonogo doživetje • Brezplačna izposoja nordijskih palic • Redno obveščanje o dogodkih in aktivnostih Term Snovik • Koristni nasveti in spoznavanje Kneippove življenjske filozofije.

Včlanite se z izpolnitvijo prijavnice, za enkrat na recepciji term. Vse ugodnosti pa je mogoče izkoristiti na recepciji Term Snovik s člansko kartico in osebnim dokumentom. Članska kartica je izdana na vaše ime in ni prenosljiva.

Zahvaljujejo se vsem gostom in obiskovalcem za obisk in izkazano zaupanje, še naprej vas vabijo v eko svet termalnih užitkov blizu doma, varno in brezskrbno. Do konca leta 2021 je še vedno priložnost za koriščenje turističnih bonov, BON21 se lahko unovči tudi za kopanje, savno, wellness in gostinske storitve.

Avtor: Terme Snovik; Foto: arhiv domžalca, Terme Snovik

Komentarji uporabnikov
Tagi