Sodobna optika, kjer vsako stranko obravnavajo celostno

Optika Vallis je razmeroma nov in svež obraz na slovenskem trgu, a vendar svoje znanje in strokovnost črpa iz več kot 40 letne tradicije. Lastniki Optike Vallis so oče Vinko Dolinšek in sinova Miha in Gašper. Vinko je svojo pot v optični dejavnosti začel pred 40 leti, ko se je izšolal za optika in kasneje izuril v zelo kakovostnega in natančnega optika. Svoje izkušnje je nabiral in se izpopolnjeval v eni izmed prvih družinskih optik na domžalskem območju. Ideja za ustanovitev nove optike se je porodila sinovoma, ki sta svojo poklicno pot, tako kot oče, našla v optični dejavnosti.

”Vsekakor prisotnost optike Vallis ni enodnevna modna muha, ampak je v ozadju veliko več. Gre za resno, mlado, zagnano in inovativno podjetje, ki stremi k nenehnemu zadovoljevanju potreb kupcev ter najvišji in najboljši kakovosti storitev,” povedo. Do pred kratkim so imeli 3 poslovalnice, letos se je odprla še ena v Murski Soboti, tako da se pridno širijo. V poslovni coni Komenda so zgradili moderno poslovno stavbo, v kateri načrtujejo odprtje razstavno-prodajnega salona in to bo, kot obljubljajo, tudi ena najlepših, najmodernejših optik daleč naokoli.

Sodobna optika s konkurenčnimi cenami

V optiki Vallis opravljajo kontrole vida s svojimi zaposlenimi optometristi, strankam pa nudijo tudi okulista v primeru pregleda očesnega ozadja in za potrebe po zdravniškem potrdilu. Prav tako opravljajo preglede za podaljšanje vozniškega dovoljenja, za katere lahko pridete na vrsto dokaj hitro.

Ponujajo širok izbor sončnih in korekcijskih očal priznanih proizvajalcev ter velik nabor kontaktnih leč, tekočin za vzdrževanje leč in dodatni drobni material v povezavi z optičnimi pripomočki. ”Našim strankam ponujamo izredno širok nabor korekcijskih in sončnih očal, lahko izbirajo med večimi ponudniki stekel, smo cenovno zelo konkurenčni, naš kader je strokovno usposobljen z bogatimi izkušnjami in naše poslovalnice so opremljene z najmodernejšo tehnologijo, kar pripomore k res najvišjemu nivoju naših storitev,” poudarijo v optiki Vallis.

Kot svojo glavno prednost poudarjajo, da so uspeli razviti svoj interni sistem nižanja stroškov, kjer jim procesi to dopuščajo – kar jim omogoča cenovno konkurenčnost na trgu. Ves čas zagotavljajo, da sledijo trendom, kar se kaže v široki in raznoliki ponudbi. Prav tako dajejo velik pomen aparaturam, s katerimi opravljajo kontrole vida: ”So tehnološko dovršene, ponašamo se z najmodernejšimi aparati.”

Spletne trgovine nimajo!

”Spletne trgovine nimamo in to je seveda naša poslovna odločitev. Zakaj? Vse več nakupov je že na spletu, vse stremi k »online« nakupovanju in prodaji, mi pa želimo ostati prodajalna v fizični obliki, ker le tako lahko stranke obravnavamo individualno,” povedo v optiki Vallis, kjer nakup ni le poteza parih besed in dejanj, ampak je mnogo več. Tu je potrebna direktna komunikacija med stranko in našimi zaposlenimi, ker le tako lahko ugotovimo, kaj stranka resnično potrebuje. Ponudba je res zelo široka in če nekdo potrebuje očala zgolj za delo za računalnikom, mu ne ponudimo kar splošnih očal za branje in bližino, temveč obstajajo tako imenovana delovna očala, ki so primerna za to vrsto poklica,“ pojasnjujejo. Ljudje imajo različne težave, povedo, kaj želijo, kaj potrebujejo in v optiki jim pri tem svetujejo in pomagajo. Vsako stranko obravnavajo celostno in se ji posvetijo, ker, kot poudarijo, na koncu šteje rezultat – to pa je le zadovoljna stranka.

Najpogostejše napake pri nakupu očal

V optiki Vallis so obrazložili tudi nekaj najpogostejših napak, ki jih delamo, ko kupujemo očala.

Prva napaka, ki jo pogosto zaznajo pri strankah, je ta, da imajo stare podatke za dioptrijo in želijo nova očala: ”Ljudje nam pogosto pošljejo izvide, ki so starejši od 48 mesecev. Pri nakupu očal izvid ne sme biti starejši od treh mesecev, saj se lahko dioptrija v tem času spremeni.”

Druga je ta, da stranke ne zaznajo razlike med tankimi in standardnimi očalnimi lečami. „Optična pravila določajo stopnjo tanjšanja očalnih leč glede na dioptrijo, vendar obstajajo izjeme. Za višje dioptrije lahko izberete standardne leče, za manjše dioptrije pa tanjše. V prvem primeru boste videli enako ostro, le stekla bodo težja, leče pa debelejše. V drugem primeru, ko gre za nizko dioptrijo, lahko izberete tanke leče, ker bodo sama očala videti bolje, hkrati pa bodo tudi lažja. Tanjša stekla so narejena iz bolj kakovostnih materialov in so bolj trpežna ter se vedno uporabljajo za okvirje z vijaki (samo preluknjano steklo, brez okvirja) ali kadar imajo očala le zgornji rob okvirja. Izpostavljeni del tanke leče je bolj odporen na mehanske poškodbe kot običajna leča,“ pojasnijo.

V optiki Vallis sicer zaznavajo vedno več zavedanja, da moramo za oči poskrbeti kar se da dobro, zato je, kot povedo, ”napak” pri nakupu vedno manj. ”Če nekdo pride v našo optiko in pove kakšne težave in želje za nakup ima, je zadovoljstvo zagotovljeno. Naš kader je strokoven, izkušen in strankam prijazen. Izkušnje kažejo, da smo do sedaj uspeli zadovoljiti tudi tiste najzahtevnejše stranke, kar pa je edino merilo za uspeh,” še zagotovijo.

Poslanstvo Optike Vallis je, da se vsaki stranki temeljito posvetijo, ji prisluhnejo in nato ponudijo najboljšo rešitev za korekcijo vida.

Vizija Optike Vallis je postati vodilna optika na območju celotne Slovenije, z največjo ponudbo korekcijskih in sončnih očal po najnižjih cenah.

”Razmišljamo vnaprej, želimo si preseči lastne meje in se nikdar ne zadovoljimo z obstoječim. Veliko zastavljenih ciljev smo že uresničili, veliko jih še čaka in pravkar smo obkljukali še en cilj, ko smo odprli optiko v Murski Soboti.”

Več o optiki Vallis si lahko tudi preberete tukaj.

Naročnik oglasa: Optika Valis

Tagi