Sladko decembrsko razvajanje – ste že poizkusili vročo čokolado na palčki?

December je mesec veselja, razigranosti in pričakovanj. Je mesec drobnih ter sladkih pozornosti, ki pobožajo dušo in razveselijo duha. Pričarajo občutek domačnosti in topline. Bližine in povezanosti. December je tudi mesec presenečenj. Je čas, ko si lahko marsikaj zaželimo, se ob tem podružimo in skupaj poveselimo. Se z majhno pozornostjo pocrkljamo in obdarimo.

V središču Domžal se nahaja priljubljena butična slaščičarna Bella, ki ste jo bralci Domžalca in ljubitelji unikatnih slaščic narejenih z manj sladkorja, že spoznali. V skrbno in stilsko opremljenem mirnem ambientu kavarne, ki bo za različne priložnosti še dodatno tematsko okrašena, se lahko tudi v teh hladnejših zimskih dneh v družbi bližnjih posladkate in v miru poklepetate. Se z majhno izbrano sladko dobroto tudi pocrkljate.

Bela in temna vroča čokolada z izbranimi dodatki

V hladnejših zimskih dneh imajo poleg široke in bogate ponudbe najrazličnejših dnevno svežih slaščic za različne priložnosti in majhne pozornosti, za ljubitelje čokolade pripravljeno posebno presenečenje.

V prihajajočih decembrskih dneh boste lahko ljubitelji čokolade izbirali med številnimi slastnimi dodatki, ki jih boste lahko po želji kombinirali z belo ali temno vročo čokolado. V kolikor si želite izrazitejšega okusa, potem vam bodo v slaščičarni Bella prijazno svetovali, da raje izberete belo čokolado, saj mnogo bolj prevzame okus dodatka, ki tako postane močnejši. Vroči čokoladi lahko dodate pistacijo, gozdne sadeže, raffaello in ferrero roche.

Za najmlajše ali malce starejše, predvsem pa za izjemne ljubitelje čokolade, imajo v slaščičarni Bella v centru Domžal za praznične dni pripravljeno še eno prečudovito sladko novost.

Vroča čokolado na palčki

Ste jo že poizkusili? Vroča čokolada na palčki je izdelana iz prave čokolade brez glutena. Posladkate se lahko z belo čokolado ter koščki jagode, ali poizkusite mlečno čokolado s cimetom in jabolki. Vas zanima kako ju doma pripraviti, da bosta resnično najboljši?

Recept

Mleko segrejte do vretja in ga prelijte v željeno skodelico. V skodelico z mlekom vstavite vročo čokolado na palčki in mešajte, da se čokolada popolnoma raztopi ter pomeša z mlekom. Palčko odstranite, v vročo čokolado vmešajte priložene penice in vroča čokolada je pripravljena za sladkanje.

Domači piškoti in potice – ideja za Miklavža in Božička

V butični kavarni Bella boste na svoj račun prišli tudi ljubitelji tradicionalnih okusov in malce bolj klasičnih domačih dobrot. Za vas imajo pripravljeno široko ponudbo domačih piškotov različnih vrst. V ponudbi najdete: brizgane piškote, kavne piškote, orehe, rogljičke, kakavove piškote, linške piškote, zvezdice in srčki.

Piškoti so pakirani v manjših simpatičnih kozarčkih (150 g), dostopni pa so tudi na pladnjih za posebne priložnosti. V kolikor bi želeli piškote podariti za poslovno darilo, se lahko nanje upodobi logotip podjetja. Piškoti so posebej priljubljeni kot drobna pozornost za Miklavža ali Božička. Vse pogosteje pa jih ob koncu leta mnogi podarijo kot poslovno darilo.

Posladkate se lahko tudi s slastnimi domačimi poticami, med katerima sta bolj poznani kokosova in potratna. Poizkusite in pocrkljate pa se lahko tudi z malce bolj nenavadnimi okusi, ki še dodatno obogatijo praznično obloženo mizo. V ponudbi izstopata predvsem potica z okusom jagode in kokosa ali morda malce manj poznana kombinacija mango skuta. Pakirani sta lahko kot darilo ali dodatek na praznično okrašeni domači mizi.

Vroča limonada in vroč džin

Poleg vroče čokolade in odlične kave, imajo za hladnejše zimske dni v ponudbi enajst različnih okusov limonad, ki jih izdelajo s sadnimi pireji z visokim deležem sadja ter vroč džin in vroč viski*.

Prazniki so tako rekoč pred vrati in naj bodo letošnji drugačni. V tem hitrem tempu življenja naj vam december ponudi priložnost, da si vzamete trenutek zase in za bližnje. Za osebe, ki jih imate radi in za drobne užitke življenja.

Lepo vabljeni v butično kavarno Bella, kjer bo vsak lahko tudi v teh hladnejših prazničnih dneh našel nekaj sladkega zase ali za bližnje. Z veseljem vas pričakujejo vse dni v tednu na Ljubljanski cesti 88, 1230 Domžale od 10.00 do 19.00 ure.

*“Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!“

Naročnik oglasa: Maja Habjan s.p.

Tagi