Skok v poletje uvertura v snoviško poletje v Termah Snovik

Odprtje zunanjih bazenov v Termah Snovik minuli vikend je bila odlična uvertura v pravo osvežilno in zabavno poletje v družbi palčka Snovička, v pričakovanju pa so številni novi dogodki v Tuhinjski dolini. Poletno vzdušje se nadaljuje že to soboto, 26. junija s prvim Festivalom lokalnih piv (Menin’c, Mali grad, Barut, Rokovnjač) in stopnjuje s torkovimi Stand up kavarniškimi večeri, na katerih vas bodo nasmejali najboljši slovenski stand up komiki.

Če si kaj želimo, si sedaj vsi želimo brezskrbnega, zabavnega, sproščujočega in družabnega poletja, da si naberemo moči in okrepimo zdravje. V eko svetu termalnih užitkov  v Tuhinjski dolini je poletni utrip že prepleten s tisočerimi aktivnostmi za ravnovesje telesa in duha, veselje, zabavo in druženje.

Poletni program v juliju in avgustu bo prepričal prav vse  – ljubitelje termalnih užitkov za sprostitev in krepitev zdravja, otroke s številnimi zabavnimi aktivnostmi, ljubitelje kulture s stand up komedijami in glasbeno družabnimi večeri. Navsezadnje se bodo smejale tudi vaše brbončice, za katere bo skrbela kuharska ekipa restavracije Potočka z okusnimi meniji.

V Termah je vsak dan knajpovsko obarvan, vsak dan je Kneipp dan. Skozi dogodke in bogat animacijski program boste spoznavali Kneippovo življenjsko filozofijo zdravega načina življenja. S knajpanjem nadaljujemo tradicijo Kneippovega zdravilišča Kurhaus v Kamniku, kjer so že  leta 1891 začeli z zelo uspešnim  izvajanjem  Kneippovih terapij.  Javno kopališče je stalo na sotočju Nevljice in Kamniške Bistrice. Bilo je tako zelo uspešno, da je obisk tega kopališča javno priporočal celo sam Sebastian Kneipp, izumitelj knajpanja. Sebastian Kneipp, nemški duhovnik, hidro in fitoterapevt, je postavil sistem petih stebrov za ohranjanje zdravja telesa in duha: voda, zelišča, gibanje, prehrana in zdrav življenjski slog. Ker si je sam že v mladosti s kopanjem v hladni Donavi pozdravil tuberkulozo, se je odločil, da bo življenje posvetil zdravljenju ljudi na naraven način. Vsak nov dan preživet v objemu zelenih gozdov Tuhinjske doline vas bo popeljal po preprosti, a učinkoviti filozofiji za polno in zdravo življenje.

Za zdravje in  sprostitev vsakodnevne Kneipp aktivnosti na bazenu

Plavanje in čofotanje, dričanje po toboganih, vodne masaže, dnevno vodna telovadba in Kneipp vodni oblivi z mrzlo vodo, nočno kopanje, kar bo spodbudilo vse mišice vašega telesa.  Voda v Snoviku je vir zdravja, je bogata s kalcijem, magnezijem, natrijem, kalijem in drugimi koristnimi minerali. Primerna je za plavanje in pitje, blagodejno vpliva na kosti, kožo in prebavo.

 • Skupinska vodna telovadba: vsak dan od ponedeljka do sobote 10:00 – 10:30 in 17:00 – 17:30, ob nedeljah ob 10:00
 • Kneipp vodni oblivi z mrzlo vodo: vsak dan od ponedeljka do nedelje 10:30 – 11:00 in 17:30 – 18:00,
  sledi sprehod po kratki bosonogi poti v obliki polžka, ki se nahaja tik ob bazenu.
 • Nočno kopanje: ob sredah, petkih in sobotah 20:00 – 22:00

Za popolno ravnovesje zvočne kopeli z gongi (novo od junija 2021)

Vsak izmed nas se sreča s pomanjkanjem energije zaradi hitrega življenjska tempa in stresa. Takrat je čas za globoko sprostitev, umiritev in regeneracijo telesa na vseh ravneh. Postavite zdravje vašega telesa na prvo mesto in se nam pridružite na zvočnih vibracijah, ki povzročajo blagodejno notranjo masažo vseh celic. Zvok gonga vibrira z energetskimi linijami telesa in jih uravnoteži. Zvočne kopeli potekajo eno uro.

 • Skupinska zvočna kopel z gongi: ob ponedeljkih, naslednji termin je 28. 6. 2021 18:00 – 19:00, potrebne predprijave, cena 22 €, večnamenska dvorana Tuhinjka

Za ljubitelje narave

Povežimo se z neokrnjeno naravo. Preko vseh petih čutov vas bomo popeljali po Kneippovi bosonogi poti (Naj tematska poti), da začutite mehkobo trave, ostrine kamnov, toplega peska, zbadljivosti iglic, temperature vode in toplote zemlje.  Skupaj bomo bosonogo stopali kar po  11ih naravnih elementih.

 • Kneippova bosonoga pot (naj tematska pot 2018): vsak torek in četrtek 16:00 – 18:00, cena 8 € – 10 €

Animacija in delavnice za otroke

Otroci se bodo v poletnem času poleg zabave na bazenu in osvajanju plavalnih tehnik prelevili v prave raziskovalce, vedoželjneže in ustvarjalce. Pri aktivnostih pa se jim bo pridružil še palček Snoviček in tako bo družba popolna. Marsikatero vragolijo bomo ušpičili skupaj. Psst, a ne povejte staršem, ki jih bomo ta čas poslali na razvajanje v Wellness Center. Naj se sprostijo in prepustijo izkušenim rokam maserjev, ali pa zgolj uživajo v podvodnih masažah na bazenih. Vse delavnice in animacije so za apartmajske goste in zunanje goste s kupljeno karto za kopanje brezplačne.

 • Vodne vragolije na bazenu: ob ponedeljkih, četrtkih, sobotah in nedeljah 11:30 – 12:15; ob torkih, sredah in petkih 16:30 – 17:00
 • Lov na skriti zaklad: ob ponedeljkih, četrtkih in sobotah 16:30 – 17:00 (notranji ali zunanji bazen)
 • Ustvarjalne delavnice: ob ponedeljkih in sobotah 12:30 – 13:30 (večnamenski prostor Tuhinjka)
 • Ustvarjanje razglednic: ob petkih 11:30 – 12:30 (večnamenski prostor Tuhinjka)
 • Otroška plesna delavnica:  ob nedeljah 12:30 – 13:00 (zunanji bazen)
 • Joga za otroke:  ob torkih 11:30-12:30, ob četrtkih 12:15-13:15 (večnamenski prostor Tuhinjka)
 • Obisk palčka Snovička: ob torkih 12:30 – 13:00, ob četrtkih 13:30 – 14:00, ob nedeljah 13:00 – 13:30
 • Kulinarična delavnica za otroke: ob sredah 11:30 – 12:15

Spoznavanje lokalnih okusov Tuhinjske doline in Kamnika

Z namenom krepitve lokalne identitete želijo gostom in obiskovalcem predstaviti ponudbo lokalnih kulinaričnih izdelkov ponudnikov iz okolice, vsako soboto dopoldne bo mogoče kupiti izdelke naših lokalnih kmetij na stojnicah pred tržnico. Ljubiteljem dobre lokalne hrane pa ob sobotnih večerih pripravljajo slovenske večere s  tradicionalnimi okusi Tuhinjske doline in Kamnika (tuhinjska postrv iz lokalne ribogojnice Nevljica, firštov golaž s tuhinjsko filo). Večeri bodo potekali ob zvokih prave domače slovenske glasbe.

 • Tržnica lokalnih dobrot in izdelkov: ob sobotah 8:00 – 13:00, pred vhodom pri recepciji term
 • Slovenski večer ob zvokih domače glasbe: ob sobotah 18:30 – 21:00, cena večerje 14 €, večnamenska dvorana Tuhinjka

Za aktivne športne ljubitelje

Pohodi do izvira termalne vode, fitnes v naravi, trim steza, kolesarjenje z možnostjo izposoje električnih koles v termah, za pohode so na voljo tudi palice za nordijsko hojo. Vsak dan med delovnikom poteka tudi skupinska telovadba na prostem v okviru vseživljenjskega projekta Šola zdravja)

 • Skupinska telovadba na prostem (v sklopu vseživljenjskega projekta Šola zdravja): od ponedeljka do petka 8:00 – 8:30, pri prireditvenem šotoru nasproti term
 • Večerni pohod z baklami: ob ponedeljkih, sredah in petkih 21:00 – 22:00, cena 1 €/osebo
 • Pohod do izvira termalne vode: ob sredah in petkih  12:30 – 13:30

Stand up poletje

Letošnja novost so torkovi stand-up večeri, da spustimo smeh na plano in obudimo prijetne kavarniške večere. V Snovik prihajajo najboljši slovenski stand up komiki, ki bodo poskrbeli, da zagotovo ne boste ostali resni, se nasmejali in sprostili svoje misli. S smehom do zdravja.

Stand-up kavarniški večeri: ob torkih 21:00 – 21:30, cena karte 10 €, večnamenska dvorana Tuhinjka. Karte so že v prodaji na recepciji term ali v njihovi spletni trgovini.

 • 6. 7. Martina Ipša,
 • 13. 7. Željko Čakarević – Željkić,
 • 20. 7. Lucija Ćirović,
 • 27. 7. Klemen Bučan,
 • 3. 8. Matjaž Javšnik,
 • 10. 8. Aleš Novak ,
 • 17. 8. Marina Orsag,
 • 24. 8. Martina Ipša,
 • 31. 8. Janez Usenik

Za ljubitelje glasbe in plesa

Četrtkovi poletni večeri so namenjeni sprostitvi, da posedite v objemu gozdov na naši terasi, prisluhnimo prijetni glasbi kitare, klavirja in prijetnega vokala. Melodije, ki jih bodo izvajali člani godbene sekcije Turističnega društva Tuhinjska dolina, vas bodo zvabile tudi v plesne ritme.

 • Glasbeni poletni večeri: ob četrtkih 19:30 – 21:00 (1.7., 8.7., 15.7., 22.7., 12.8., 19.8.), terasa restavracije Potočka v termah

Zabavni družabni večeri

 • Tombola na terasi ob torkih 19:30-20:30
 • Kino večer pod zvezdami: ob četrtkih 20:00 – 21:30 (29.7., 5.8.,  26.8.), terasa restavracije Potočka
 • Zabava z ročnimi avtomati: vsak dan v večernih urah možnost partije biljarda, ročnega namiznega nogometa in drugih iger; prireditveni šotor nasproti term

Za vedoželjne

Ali ste vedeli, da kotlovnica na lesno biomaso ogrevamo apartmajsko naselje? Ali ste vedeli, da s sončnimi kolektorji ogrevamo bazensko vodo? V termah so že od pričetka delovanja zavezani in odgovorni do okolja, zaposlenih, gostov in lokalnemu prebivalstvu. Spoznajte EKO zgodbo, po kateri vas bo vsak torek in četrtek popeljal idejni vodja razvoja Term Snovik in turistične destinacije Tuhinjska dolina. Po prijetni poti se boste osvežili ob Kneippovem termalnem napitku.

 • Predstavitev eko resorta in EKO zgodbe Term Snovik: Pogovor z Ivanom Hribarjem, idejnim vodjo razvoja Term Snovik in turistične destinacije Tuhinjska dolina ob Kneippovem napitku – ob torkih 10:00 – 10:45 in ob četrtkih 17:00 – 17:45
 • Tematska predavanja za 3. življenjsko obdobje ob petkih 17:00 – 18:00, 2.7. Piti dovolj vode in emocijami, 16.7. Koga zadovoljujemo s pridnostjo?, 30.7. Strah, pričakovanja in programi, ki smo se jih naučili v otroških letih

Poletni festivali v Snoviku

 • Festival lokalnih piv: sobota, 26. 6. 2021, brezplačni vstop (zabavni program, glasba v živo, pikado turnir, odlična hrana)
 • Kneippov dan: sobota, 10. 7. 2021
 • Snovičkov festival: sobota, 7. 8. 2021
 • Slovo poletju: sobota, 28. 8. 2021

Naj se  fantastično poletje prične. Veselo, razigrano, družabno, varno in brezskrbno. Blizu doma.

V Termah Snovik bodo v skrbi za vse naše goste, zaposlene, okolje in naravo delovali s skupno zavezo trajnostnega delovanja ter skrbnim izvajanjem visokih zdravstvenih in higienskih standardov za preprečevanje širjenja okužb Covid-19. Kot zeleni ponudnik v osrčju Kamniško-Savinjskih Alp ustvarjajo pogoje za varen oddih in obisk skladno z znakom Green & Safe Slovenske turistične organizacije in priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Po trenutnih veljavnih vladnih odlokih morajo dnevni in apartmajski gostje izpolnjevati enega od PCT pogojev, otroci do 18. leta starosti v spremstvu staršev ali skrbnikov potrdila ne potrebujejo.  

Avtor: Terme Snovik; Foto: Terme Snovik

 

Komentarji uporabnikov
Tagi