V kulinarični ponudbi na domžalski tržnici tudi hrustljavo pečeni piščanci

Domžalski tržni prostor je bogatejši za novo kulinarično ponudbo, saj je ob petkih tam možno dobiti hrustljavo pečene piščance in svinjska rebrca.

Domžalski tržni prostor ne slovi samo po kvalitetni ponudbi zelenjave, sadja, mesnin in drugih doma pridelanih dobrot, ampak tudi po odlični kulinariki. Poleg Ribiča Edija, ki s svojimi morskimi dobrotami ob petkih in sobotah razvaja obiskovalce domžalskega tržnega prostora in Kuhne na plac, kjer se je enkrat mesečno možno najesti v stilu ulične kuhinje, je po novem na domžalskem tržnem prostoru kulinarično ponudbo razširil še Dejan Žafran, ki ob petkih s svojo soprogo Barbaro poskrbi, da lahko obiskovalci dobijo tudi pečene piščance in svinjska rebrca.

Petki so že 25 let tisti dnevi, ko v Domžalah diši po pečenih piščancih. Ta vonj nas je še do pred kratkim vabil na ploščad pred Veleblagovnico v Domžalah (TUŠ center), po novem pa se ob petkih širi na večnamenski ploščadi na domžalski tržnici. S peko piščancev je najprej začel Ljubo Žafran, zadnjih 15 let jih peče njegov sin Dejan, pri delu pa mu pomaga njegova soproga Barbara. Ne samo, da je njuna ponudba kvalitetna in okusna, tudi njun odnos do strank je prijazen, pristen in domač, kar se opazi tudi po tem, da se vse stranke k njima vračajo vedno znova. Nasmeh dobra volja in prijazna postrežba, sta njun prepoznaven zaščitni znak. Z njunim prihodom na domžalski tržni prostor, pa je le-ta postalo pravo kulinarično središče Domžal.

Pečene piščance “po ptujsko” in svinjska rebrca “po štajersko” je na večnamenski ploščadi domžalskega tržnega prostora možno dobiti vsak petek med 8. in 15. uro. Sprejemajo tudi rezervacije na mobilni telefonsko številko 040 300 038.

Pa dober tek!

Miha Ulčar

Tagi