Podjetniški klub Domžale razpravljal o gospodarski strategiji občine Domžale

V sredo, 19. junija 2024, so se na tretjem srečanju lokalnih podjetnikov in gospodarstvenikov v Domžalah sestali predstavniki Občine Domžale in podjetniki, z namenom razpravljanja o strategiji gospodarskega razvoja občine.

Županja mag. Renata Kosec je v uvodnem nagovoru poudarila prizadevanja Občine, da s sprejetjem strategije gospodarskega razvoja ohrani Domžale kot podjetno mesto z več poslovnimi priložnostmi.

Peter Velikonja in ekipa mladih ekonomistov so predstavili trenutno stanje ter analizo gospodarskega prostora v občini. Izpostavili so velik potencial Domžal, ki izhaja iz visoke izobrazbene strukture prebivalcev, ugodne demografske slike, številnih hitro rastočih malih podjetij in nizke zadolženosti podjetij v primerjavi s slovenskim povprečjem. Med izzivi, ki jih bo potrebno reševati v prihodnje, so povezani z ustvarjanjem delovnih mest in izboljšanjem možnosti zaposlovanja v domačem kraju.

Srečanje je vključevalo tudi razpravo o izzivih vzpostavitve podjetniških con, aktivni vlogi lokalne skupnosti na državnem nivoju ter ustvarjanju spodbudnega okolja za mlada inovativna podjetja.

Naslednje srečanje, namenjeno pripravi strategije gospodarskega razvoja občine Domžale, je načrtovano za oktober 2024.

Karin Božič Zupančič; Foto: Občina Domžale

Tagi