Od vaših dragih se poslovite s citrami in pevko

Citre so lep milozvočen slovenski instrument; so nostalgične in skrivnostne. Po svoje so tudi tragične, saj se ob njih spomnimo na čudovito, a žalostno ljubezensko zgodbo iz filma Cvetje v jeseni.

Ob zvokih citer je zadnje slovo osebno in ganljivo. Njihova milina se dotakne vseh žalujočih – ob njih se spomnijo lepih skupnih trenutkov z ljubljeno osebo.

Ob citrah lahko zapoje tudi pevka, ki slovesu z  besedilom da še globje sporočilo.

Tanja Zajc Zupan na žalnih slovesnostih izvaja slovenske ljudske, narodnozabavne pesmi, slovenske popevke, cerkvene pesmi in pesmi iz svetovne glasbene zakladnice. Izbor pesmi prilagodi željam naročnika.

“Ob slovesu bodo citre jokale z vami, melodije pa bodo zazvenele od tod do večnosti.”

Kontakt:

Tanja Zajc Zupan je ena najboljših in najprepoznavnejših citrark pri nas. Skozi leta je izoblikovala svoj prepoznaven in edinstven zven, citre pa je predstavila kot moderen instrument največjih razsežnosti in v slovenski prostor vnesla svežino s poustvarjanjem največjih svetovnih uspešnic vseh časov. Posnela je več kot 150 instrumentalnih priredb iz priljubljenega repertoarja svetovne in slovenske glasbene zakladnice. V tri desetletja dolgi glasbeni karieri je sodelovala s številnimi glasbeniki, s katerimi je posnela tudi več pesmi. Tanja igra tudi na porokahobletnicah in pogrebih.

Ljubljena

Pred kratkim je izdala novi CD, ki nosi naslov Ljubljena. Tanja pravi, da jo je za to navdihnil čas v katerem živimo: “Na njem je brezčasna glasba za vse generacije: Vse je lepše, ker te ljubim, Vrača se pomlad, Moje misli so pri tebi, Jadraj z menoj, Tečejo, tečejo nitke, Leti, leti lastovka, Bisere imaš v očeh, Ljubljena, Nono, dobri moj nono … Zapeli so jih Teja Saksida, Rok Ferengja, Marija Ahačič Pollak, Dejan Stojanov, Marjan Zgonc, Edvin Fliser in Hermina Matjašič.

Ker je glasba popolna, univerzalna komunikacija, je Tanja prepričana, da je lahko tudi lepo darilo. In pravi blagoslov je, če imamo koga, ki nam je dragocen in mu poklonimo pesmi, ki nam vsaka zase pripoveduje svojo zgodbo in so globoko izpovedne.

Promocijski video posnetek njenega novega CD-ja Ljubljena si lahko ogledate v videu spodaj.

Miha Ulčar; Foto, video: Arhiv Tanje Zajc Zupan

Tagi