Med v vsako domačo lekarno

Vivacare mel

Rane so del življenja in lahko se zgodijo vsakomur, ne glede na starost, spol ali dejavnost. Včasih so majhne in se hitro zacelijo, včasih pa so večje in bolj zahtevne. V vsakem primeru pa je pomembno, da jih pravilno oskrbimo, da se hitro in brez zapletov zacelijo. Naredimo to na najbolj učinkovit in naraven način – z medom.

V Sloveniji imamo dolgo tradicijo čebelarstva in prav zato se Slovenci dobro zavedamo pomena in vrednosti tako čebel kot tudi medu. Večji del sveta čebele in med enači s splošnim zdravjem.

Med se v medicini uporablja že več kot 5000 let. Že stare civilizacije (Grki, Rimljani, Arabci …) so ga uporabljale v različne zdravilne namene, zelo pogosto prav pri oskrbi ran.

Danes se po zaslugi raziskav in kliničnih študij zdravljenje z medom uvršča med najbolj sodobne načine oskrbe ran.

Zakaj je kostanjev med tako učinkovit?  

Med telesu pomaga celiti rane na učinkovit in popolnoma naraven način. V Tosami smo pred desetletjem po testiranju več vrst medu ugotovili, da je za celjenje ran najboljši kostanjev med.

Zanj je značilna visoka vsebnost cvetnega prahu, in prav ta prinaša številne zdravilne učinkovine. Med deluje antioksidativno in antimikrobno. Redno uživanje kostanjevega medu prispeva k blaženju vnetnih procesov v telesu in izboljševanju imunskega sistema.

Medicinski kostanjev med pa se uporablja za zdravljenje opeklin in ran, ki se težko celijo, saj kombinacija vitaminov, mineralov, aminokisline prolin in kinurenske kisline, ki izvirajo iz cvetnega prahu, obenem pospešuje obnavljanje epitelnega tkiva in preprečuje rast bakterij.

Med v tubi in obliži

Da ima lahko prav vsaka družina medicinski kostanjev med lahko ves čas pri roki, smo ga v Tosami za domačo uporabo pripravili v obliki tubice. Zaradi potolčenih kolen, odrgnjenih komolcev, nerodnih ureznin in zoprnih žuljev, pa tudi za tanjšo kožo starejših in rane hišnih ljubljenčkov Vivamel tubica ne sme manjkati v nobeni domači lekarni.

V priročnem setu Vivacare mel pa poleg tube medu najdete tudi 15 sterilnih obližev, tudi vodoodporne, v različnih dimenzijah, primernih za zaščito vsake rane in ranice.

Medicinski med je sterilen

Če se sprašujete, zakaj uporabiti medicinski kostanjev med za nanašanje na rano in ne tistega iz kozarca, morate vedeti, da je medicinski med sterilen. Jedilni med namreč lahko vsebuje bakterije in spore, ki celjenje rane lahko zakomplicirajo.

Naročnik oglasa: Tosama d.o.o.

 

Tagi