Lekarna Domžale se letos ponaša z naslovom Naj lekarna

Časnik Dnevnik skupaj s prilogo Moje zdravje vsako leto pripravi izbor, v katerem s pomočjo bralcev in glasovalcev iščejo Naj lekarno v Sloveniji. Akcija Naj lekarna je s pomočjo Dnevnikove priloge potekala letos že petič.

Vir: Kamniške novice (www.kamniske-novice.si)

Z akcijo Naj lekarna, ki so jo zasnovali ob pomoči in podpori najuglednejših strokovnjakov s področja farmacije, želi uredništvo Dnevnikove priloge Moje zdravje javnost spodbuditi h kritični presoji lekarniških storitev, predvsem pa poudariti pomembnost farmacevtskega poklica, saj je ta navkljub pomembnemu poslanstvu premalo cenjen in znan.

Letos lahko iskreno čestitamo Lekarni Domžale, ki ima svoj sedež na Ljubljanski 72 v Domžalah. V vseh teh letih se je Lekarna Domžale vedno uvrščala med prve tri, letos pa so prejele tolikšno število glasov zadovoljnih obiskovalcev, da je lekarna dosegla naziv Naj lekarna 2012.

Lekarna Domžale je največja v okviru Javnega zavoda Mestne lekarne, ki ga sicer sestavlja devet enot. V lekarni je zaposlenih devet farmacevtov, štirje farmacevtski tehniki in dve lekarniški delavki. Lekarna Domžale je bila prenovljena v letu 2007, tako da je sedaj sodobno urejena, prostorna in v kateri se vsi obiskovalci in tudi zaposleni prijetno počutijo.

»Vsem, ki ste nagradili naše delo in glasovali za nas, se najlepše zahvaljujemo,« pravi vodja lekarne Alenka Podgornik, mag. farm. »Naslov Naj lekarna 2012 nas zavezuje za še boljše strokovno delo in uresničevanje farmacevtskega poslanstva tudi v prihodnje. Zelo sem vesela, da smo s sodelavkami uspele ustvariti tak kolektiv, v katerem vladajo spoštovanje, zaupanje in dobri medsebojni odnosi. Ponosna sem na strokovno znanje vseh zaposlenih. Menim, da je upoštevanje visokih etičnih meril in topel človeški odnos do vseh obiskovalcev lekarne največje bogastvo naše lekarne.«

Ob tem Alenka Podgornik, mag. farm., vodja lekarne, še dodaja: »Poleg službenega druženja med delovnim časom, organiziramo še srečanja v prostem času. To so prijetna druženja, na katerih se imamo priložnost zbližati, še bolj spoznati in gojiti lepe odnose. Izkoristila bi priložnost, da se zahvalim vsem sodelavkam, ki znajo s svojim profesionalnim načinom in osebnim pristopom pridobiti zaupanje naših strank, da se vedno vračajo k nam po zdravila ali pa le po strokovni nasvet.«

Zanimivo: že leta 1925 je na mestu današnje Lekarne Domžale stala hiša, v kateri je bila zasebna lekarna. Kasneje so hišo podrli, leta 1983 pa so zgradili današnji poslovno stanovanjski objekt SPB-1 in v tem delu uredili domžalsko lekarno.

Komentarji uporabnikov
Tagi