»Komu je v Domžalah mar za podjetništvo?«

Napovedano soočenje kandidatov za domžalskega župana, ki ga je danes dopoldan organizirala Obrtna zbornica Domžale in na kateri bi podjetniki dobili odgovore na vsa vprašanja iz prve roke, je potekalo kot pogovor s Tonijem Dragarjem, saj si njegov izzivalec Metod Marčun, ki prihaja iz vrst podjetništva, danes ni mogel vzeti časa za domžalske podjetnike in obrtnike, zaradi česar je bilo v polni dvorani obrtne zbornice čutiti razočaranje. Ker tudi sam neaktivnost na področju podjetništva očita aktualnemu županu, so udeleženci argumente želeli slišati tudi z njegove strani.

Kot so v izjavi za javnost zapisali na Obrtni zbornici Domžale, je bila debata ne glede na to vroča, saj niso aktualnemu županu, ki cilja na še en mandat, prav nič prizanašali. Na nekatere očitke, da je zaspal na področju podjetništva, je postregel z opisi realiziranih projektov zadnjega mandata, ki jih je strnil v tri področja: spodbujanje podjetništva med mladimi, pomoč in svetovanje obstoječim podjetnikom ter sprejetje občinskega prostorskega načrta, ki bo omogočal razvoj novih poslovnih con. Projekti izgradnje novih poslovnih con, avtoprevozniški konzorcij in mehke podjetniške vsebine poleg prej naštetih tekočih projektov, ki jih namerava podpreti tudi v bodoče, predstavljajo jedro njegove vizije za gospodarski razvoj Domžal.

Pogovor s Tonijem Dragarjem je vodila Mellanie Grudniik.

Toni Dragar je še povedal, da tudi sam izhaja iz obrtniške družine, zato si prizadeva in si bo tudi v bodoče, da bo občina Domžale znova zaslovela kot najbolj podjetniška občina v državi.  Med drugim bo podprl uvedbo predmeta podjetništvo v osnovne in srednje šole. Na prostoru nekdanje Farme Ihan bodo lahko avtoprevozniki zgradili skupno parkirišče za več sto kamionov, ki tako ne bodo onesnaževali okolice, ampak bodo imeli urejen hiter dostop do avtoceste pri Študi in naprej do glavnih cest v Sloveniji in Evropi. Načrtovan je nov uvoz na avtocesto pri Študi in povezovalna pot do uvoza v Farme Ihan (trasa naj bi potekala iz Ihana preko Kamniške Bistrice, mimo Centralne čistilne naprave Domžale – Kamnik na uvoz do avtoceste). Izpostavil je še, da bo v naslednjem mandatu predlagal povečanje sredstev za poglobljena specialistična svetovanja domačim obrtnikom in podjetnikom in da bodo njegova vrata še naprej odprta za vse. Obenem je poudaril, da so Domžale zanj najlepše mesto v Sloveniji in da si bo prizadeval, da to tudi ostanejo.

Med udeleženci »1. podjetniškega puncha za vas«, je bilo kar nekaj mladih »bodočih« podjetnikov, ki se podajajo na podjetniško na pot.

Avtor: Miro Pivar; Foto: Miro Pivar, Vido Repanšek; Video: Miro Pivar

Tagi