Kako povečati prepoznavnost in prodajo?

Ali veste, kako kot podjetje doseči več strank in kupcev?

Največji izziv za podjetja – pridobivanje kupcev

Pridobivanje strank in kupcev je danes zagotovo eden od največjih izzivov za podjetja. Pri tem je zgovoren podatek, da so v zadnjih več kot petih letih stroški pridobivanja strank narasli za kar 50 %. Kar ločuje uspešna podjetja od neuspešnih je, kako se s tem soočajo.

Kako doseči uspeh v današnjem nepredvidljivem poslovnem okolju?

Prodaja nekomu, ki vašega izdelka noče, je popoln nesmisel. Najbolj smiselno je prodajati nekomu, ki želi in potrebuje storitev ali izdelek. Na ta način tudi prihranimo, saj prodajamo targetirano in ne kar vsem povprek. Da bi vedeli, kdo te potencialne stranke so, je potrebno najprej definirati, komu želite prodajati. In pripraviti strategijo, kako boste idealno ciljno skupino naslovili in na kakšen način jo boste pripeljali v prodajni proces ter prodajo sčasoma zaključili.

3 ključni temelji za učinkovit marketing

1. Krepite zaupanje s (potencialnimi) strankami

Eden od temeljev pri tem je krepitev odnosa s (potencialnimi) strankami. Pri tem danes skoraj ne gre brez digitalnih in drugih marketinških kanalov. Ti nam omogočajo, da najprej pridobimo pozornost pravih ljudi, jih “negujemo” in vodimo po fazah nakupnega procesa, dokler se ne odločijo za nakup. Ko se to zgodi, jim ne nehamo dajati pozornosti. Obstoječe stranke najlažje ponovno prepričate v nakup. Zato morajo poprodajne aktivnosti zagotavljati krepitev zaupanja in poglabljanje odnosa s stranko na dolgi rok.

Krepitev zaupanja s stranko je temelj.

To dosežete s personaliziranimi sporočili, remarketing kampanjami, klici ali sporočili, v katerih preverite zadovoljstvo z vašimi storitvami. Pa tudi z akcijami ali posebnimi ponudbami, s katerimi nagradite zvestobo strank. Tako bodo obstoječe stranke ponovno kupile, priporočale naprej  in postale lojalne stranke.

Tisto, kar danes predstavlja rdečo nit vsem marketinških kanalom in vedno bolj pridobiva na teži, pa je kakovostna in koristna vsebina.

Vsebina ima glavno moč za doseganje rezultatov preko vseh marketinških kanalov.

2. Ustvarite vsebino, ki pritegne pozornost

Kaj je tisto, kar pritegne ljudi? Vaša zgodba, sporočilo in tisto, v kar verjamete. Kakovosten in dodelan vsebinski marketing je rdeča nit celostnega pristopa k marketingu. Brez tega podjetja danes dolgoročno ne bodo dosegala rezultatov.

S pomočjo vsebine pritegnete pozornost pravih ljudi. Potrošniki danes ne želijo, da se jim stvari prodajajo. Pač pa se želijo sami informirati in glede na informacije, ki jih je na spletu obilo, sprejemati odločitve o nakupu. Glede na raziskave navad slovenskega potrošnika je v večini branž glavno orodje pri nakupnem odločanju danes splet. Pri tem na odločitev, ki jo potrošnik sprejme, pomembno vpliva digitalno oglaševanje.

Vloga vsebin v marketingu je, da potrošnikom omogočijo sprejemanje odločitev, ob tem pa opozorijo na vašo blagovno znamko. Ko ustvarjate vsebine, denimo blog objave, vsebine za družbena omrežja, oglaševanje ali email marketing kampanje, tako poskrbite, da naslovite želje, skrbi in potrebe idealne ciljne skupine.

Kaj vaše idealne stranke iščejo, ugotovite s pomočjo orodij za analitiko. Tako pridobite informacijo, katere ključne besede ljudje iščejo v povezavi z vašo dejavnostjo, kar s pridom uporabite v svojih vsebinah. Pri tem je delež vložka v marketing smiselno nameniti za spletno optimizacijo. Na ta način se bo vaša spletna stran prikazovala višje v spletnih iskalnikih in pridobili boste več potencialnih strank.

Krepitev zaupanja s stranko je temelj.

3. Bodite prisotni na različnih kanalih

Brez digitalnega marketinga danes ne gre, a ne pozabite tudi na tradicionalni marketing. Stranke se o nakupu odločijo po tem, ko večkrat vidijo različna marketinška sporočila podjetja. Tako jih lahko naslovite preko oglasne pasice, objav v revijah oz. časopisih, email marketing sporočil, sporočil na jumbo plakatih, Youtube, radijskih in televizijskih oglasov in drugih marketinških sporočil. Na ta način vaše potencialne stranke postanejo domače z vami in z vami zgradijo zaupanje. Šele nato so se pripravljene odločiti za nakup. Zato je pomembno, da so sporočila močna, prepričljiva, predvsem pa enotna preko vseh marketinških kanalov.

Prav ustvarjanje vsebin in marketinških kampanj, ki govorijo enotno sporočilo na več kanalih, pa je lahko zahtevno.

Agencija Pakt vam pomaga doseči rezultate s pomočjo vrhunsko izvedenega celostnega marketinga.

Celostni marketing ustvarja rezultate

Celostni marketing ustvarja rezultate.

Za rezultate, povečanje dotoka strank in povečanje prodaje je aktivnost na enem od digitalnih kanalov danes premalo. Potrebno je imeti postavljen celovit ekosistem marketinga. Ta bo deloval dolgoročno, sčasoma pridobival na moči in ustvarjal kakovostne in lojalne stranke.

Še več – s skrbnim negovanjem odnosov boste ustvarili več kot le lojalne stranke, pač pa prave ambasadorje blagovne znamke. Blagovna znamka s pomočjo celostnega marketinga tudi sporoča, da je resna in da se maksimalno potrudi za svoje stranke, na spletu in izven njega.

Agencija Pakt – čas za vrhunski marketing

Kako se torej lotiti celostnega marketinga in digitalne preobrazbe blagovne znamke?

Z veseljem vam pomagamo!

Agencija Pakt – tu za vas.

Agencija Pakt smo butična agencija, locirana v Poslovni coni Komenda, ki podjetjem pomaga pri prodaji ter rasti in prepoznavnosti blagovne znamke. Verjamemo v ustvarjanje prijetnih odnosov, odlično komunikacijo z naročniki in moč celovitega pristopa k marketingu.

S 15-letnimi izkušnjami in bogatim znanjem za vas izvedemo:

  • Izdelavo spletnih stran in trgovin.
  • Vodenje družbenih omrežij.
  • Napredno spletno oglaševanje.
  • Spletno optimizacijo (SEO).
  • Vsebinski marketing in strategijo.
  • Oblikovanje, tisk in foto/video produkcijo.

Verjamemo, da najboljši marketing lahko izvajamo, če se 100 % povežemo in postanemo del vaše ekipe.

Kaj nas dela drugačne?

V prvi vrsti vas poslušamo in si vzamemo čas, da spoznamo vas, vaše podjetje, želje in dolgoročno vizijo. Le tako lahko zaobjamemo vašo zgodbo in skozi marketing delimo vaš edinstveni glas. Omogočamo vam tudi skrbno izveden tisk in foto/video produkcijo. Tako vam zagotovimo celovit sklop rešitev, ki zaobjamejo vse vaše marketinške potrebe.

Ne spreglejte – brezplačna analiza marketinga

Da bi vam zagotovili več jasnosti na področju marketinga, vam brezplačno izvedemo analizo marketinga. Pišite nam in predlagali vam bomo rešitve, s katerimi boste dosegli boljše rezultate in povečali svojo prodajo.

Izkoristite brezplačno analizo.

Agencija Pakt na novi lokaciji v Komendi

Ste locirani v Poslovni coni Komenda ali njeni okolici? Potem je brez dvoma čas, da začnemo sodelovati. Pred kratkim smo se preselili v nove prostore in verjamemo, da to ustvarja priložnost, da s podjetji v svoji neposredni okolici gradimo zgodbe uspeha.

Čas je, da se povežemo, tkemo nove vezi ter ustvarimo odlične rezultate in nove priložnosti.

Z veseljem vas vabimo na kavo, da se spoznamo.

Naročnik oglasa: Agencija Pakt

 

Tagi