Kako odpraviti stres, ko se nam svet obrača na glavo?

Kako učinkovito in na praktičen način premagamo stres v vsakdanjem življenju in v vseh situacijah tako pri poslu kot tudi doma

Negotovost, strah, negativne novice, skrb za zdravje, posel, za najbližje, vse to je nekaj, s čimer se podjetniki in potencialni podjetniki ter vsi ostali posamezniki danes srečujemo skoraj na vsakem koraku.

Prav zato smo za vas pripravili ONLINE usposabljanje s pomenljivim naslovom:

Kako odpraviti stres, ko se nam svet obrača na glavo?

V teh negotovih razmerah je še posebej pomembno in potrebno, da se  podjetniki in potencialni podjetniki usposobite s tehnikami in metodami, ki vam bodo omogočale prepoznati stres ter ga odpraviti. Na tak način boste lažje in pravilneje ukrepali tako na področju pridobivanja novih poslov, prilagajanja na nove razmere, pri upravljanju s kadri ter sprejemanju težkih odločitev.

Na usposabljanju se boste naučili kako učinkovito na praktičen način premagati stres v vsakdanjem življenju in v vseh situacijah tako v poslu kot tudi doma s pomočjo preproste metode EFT.

Brezplačno usposabljanje bo potekalo online v zoom okolju, ki se ga boste lahko udeležili vsi,  ki se boste prijavili na spodnjo online prijavo.

Usposabljanje bo potekalo v 4 modulih:

  • Ponedeljek, 9. novembra od 17. do 19.25
  • Sreda, 11. novembra od 17. do 19.25
  • Ponedeljek., 16. novembra od 17. do 19.25
  • Sreda, 18. novembra od 17. do 19.25

S pomočjo metode EFT   se boste naučili preproste in nadvse uporabne tehnike za samopomoč, ki je enostavna za uporabo in vedno pri roki ter sprostite čustveno napetost.

Kaj je metoda EFT?

Metoda EFT ali tapkanje je preprosta metoda sproščanja, ki vam pomaga, da začutite svoja čustva in sprostite napetosti. Metoda EFT predpostavlja, da so napetosti, stres in naše splošno počutje povezani z našim čustvenim stanjem. Tapkanje pa je orodje, ki pomaga telesu, da začnemo drugače razmišljati in čustvovati, ter s tem podpremo pozitivne spremembe v telesnem in čustvenem zdravju.

Metoda EFT deluje na podlagi lahkega tapkanja, s katerim stimulira določene točke na našem telesu ob osredotočanju na svojo težavo. Take težave so stres, skrbi, trema, strah, jeza, tesnoba, neprijetni spomini, nerešeni problemi in podobno.

Na usposabljanju boste:

  • izvedeli, zakaj je stres pozitiven, prekomeren stres pa škodljiv;
  • spoznali, kaj je tapkanje/metoda EFT;
  • izvedeli, kako in zakaj tapkanje deluje;
  • se naučili, kako tapkanje uporabiti kot metodo samopomoči pri obvladovanju stresa v podjetju in drugih situacijah;
  • se naučili tapkanje uporabiti v konkretnih stresnih situacijah (na sestanku, predstavitvi, pri delu pod časovnim ali drugačnim pritiskom).

Cilji usposabljanja:

Naučiti se tapkanja, preproste metode za sproščanje čustvenih napetosti, ki je enostavna za uporabo in vedno pri roki. Vedno in povsod bodisi na sestanku, v službi, pri sklepanju poslov ali doma,  z uporabo te preproste metode boste lažje in učinkoviteje delovali.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

 

Komentarji uporabnikov
Tagi