Kako lahko Tesla v treh urah naredi nekaj, za kar drugi potrebujejo do sedem let?

Šesta sezona Štartaj Domžale – 3. modul

Odgovor se skriva v pristopu, imenovanem DesignSprint, je tridesetim udeležencem položil na srce mag. Enej Gradišek, predavatelj na sinočnjem  3. modulu Štartaj Domžale. In dodal: »Vaš prototip je 100 % za enkratno uporabo! Namenjen je učenju in uničenju.«

Udeležence je navdušil z metodo reševanja problemov DesignSprint. Z njo lahko pospešite in poenostavite oblikovanje produkta, strategije in  ideje, zmanjšajte tveganje za neuspeh, si prihranite vlaganje denarja v ideje in projekte, ki ne delujejo, hitro in enostavno razvijte prototipe in testirajte ter izboljšajte svojo idejo ali produkt/storitev. Z usmeritvijo na uporabnike tako lahko podjetniki ustvarijo rešitve, ki bodo navduševale stranke, je povedal mag. Gradišek. Da ni le teoretik, potrjujejo številna najuglednejša slovenka podjetja, ki jim je pomagal spraviti v življenje njjhove storitve in produkte – skupaj z ekipo CorpoHuba. Pri delu kombinira Design Thinking in Lean startup ter Agilne metode dela.

Na 3. modulu je tako okoli trideset slušateljev spoznalo pomen prototipiranja in testiranja na podlagi dobrih praks in orodij. Identificirali so ključne predpostavke, ki bi jih prototipirali in testirali. S pomočjo Design Sprint pristopa so izdelali scenarij za pripravo prototipa ter pripravili akcijski načrt. Svoja spoznanja  glede oblikovanja produkta/ storitve/rešitve pa bodo lahko vključili tudi v svoj vzorec pitcha.

Se vidimo na naslednjem modulu, ki  bo potekal v četrtek, 26. maja ob 17. uri.

Kot celotna serija Štartaj Domžale, bo tudi 4. modul potekal pod pokroviteljstvom Občine Domžale, ki s finančnimi sredstvi podpira razvoj podjetnosti v zibelki podjetništva.

Obrtna zbornica Domžale

 

Tagi