Angleščina je lahko zelo zabavna

Angleščina je svetovni jezik, ki ga dandanes po svetu govori že več kot 850 milijonov ljudi. Zavedanje, da živimo v medkulturnem, večjezičnem okolju pa je med ljudmi privedlo do ozaveščanja, da je zanje tujih jezikov izredno pomembno. Prav gotovo se vsi strinjamo, da so otroci veliko bolj dojemljivi za učenje oziroma si stvari zapomnijo veliko hitreje in tudi veliko lažje, kot odrasli. Ob tem pa seveda ne smemo zanemariti dejstva, da je zelo pomembno, kako jim novo znanje oziroma informacije posredujemo. Zgodnje učenje jezika je prilagojeno otrokovi starosti, zato je primerna uporaba igre, krajših in pestrih dejavnosti, raznolikega vizualnega in slušnega materiala, veliko gibanja in petja.

Vsega tega so bili otroci deležni v soboto, 10. septembra 2016, ko se je v lokalu na Gobavici v Mengšu, odvijal prav poseben dogodek. Strokovnjaki na področju zgodnjega poučevanja angleškega jezika Helen Doron, so v dopoldanskem času, za otroke pripravili zabavne igre in ustvarjalne delavnice, ki so v celoti potekale v angleškem jeziku. Dogodek ni bil le zabaven ampak tudi poučen, saj so se otroci preko omenjenih dejavnosti, na spontan in ob enem nezaveden način, naučili kar nekaj novih angleških besed. Vsak otrok je poleg svojega izdelka, tako domov odnesel tudi novo znanje. Pa naj še kdo reče, da angleščina ni zabavna!

Že 30 let je Helen Doron metoda v ospredju zgodnjega učenja angleščine po vsem svetu, saj spodbuja naravno ljubezen otrok do učenja. Pristopi, ki jih uporabljajo licencirani učitelji, temeljijo na igri, petju, plesu in zabavi. Helen Doron ni le navadna jezikovna šola, saj je tekom let, s pomočjo številnih strokovnjakov, postala svetovno priznana blagovna znamka. Otroci se tako angleščine učijo preko risanih epizod, kjer se priljubljenim risanim junakom pripetijo najrazličnejše prigode in dogodivščine. Poleg avtorskih risank, se otroci učijo angleščine tudi preko avtorskih pesmic, dostopajo pa lahko tudi do spletnega portala Kangi club, kjer so jim na voljo najrazličnejše igre s katerimi utrjujejo in poglabljajo svoje znanje angleškega jezika. Način učenja sledi naravnemu razvoju otroka in se mu povsem prilagaja, zato so programi prilagojeni različnim starostnim skupinam.

V mesecu septembru, se bo v okviru promocij, zvrstilo še kar nekaj podobnih dogodkov za otroke.

Naslednji že to soboto, 17. 9., od 10:00 – 12:00, v Planinskem domu Komenda. Se vidimo!

Več o metodi si lahko preberete na uradni spletni strani http://helendoron.si/

Za več informacij o tečajih in dogodkih pišite na verona.pavlic@gmail.com ali pokličite 040 757 350.

Otroci obožujejo učenje s Helen Doron English!

Komentarji uporabnikov
Tagi