7 nenavadnih in norih dejstev o erotičnih pripomočkih

Dandanes trgovina za erotičnimi pripomočki cveti in tudi pogovor o njih ni več huda tabu tema. Pa vendar je presenetljivo, kako malo vemo o svojih intimnih igračkah ter njihovi zgodovini.

Če se v preteklosti v različnih družbenih ureditvah ni smelo kaj dosti govoriti o aktivnostih med rjuhami, to še ne pomeni, da so ljudje imeli dolgočasno spolno življenje. Nenazadnje je človeška rasa na svetu že kar nekaj časa in kot je videti, ji razmnoževanje ni ravno tuje.

Zato predstavljamo nekaj nenavadnih dejstev o erotičnih pripomočkih, ki vam bodo dali malce drugačen pogled na zgodovino in na sodobno družbo.

1. Najstarejši dildo

Najstarejši dildo na svetu je star 28.000 let. Narejen je iz 14 koščkov gladkega kamna in se smatra kot najstarejša erotična igračka na svetu. Očitno so ga uporabljale jamske ženske v bližini Ulma v Nemčiji, kjer je bil tudi najden.

Da postavimo ta podatek v perspektivo, naj povemo, da je najstarejša piščal, najdena v Sloveniji stara 60.000 let. Ta paleolitski spolni pripomoček pa je služil svojemu namenu veliko prej, kot so ljudje udomačili psa ali izumili kolo.

Toliko o človeških potrebah. Najprej erotični pripomočki!

2. Antične igračke iz testa

Če skočimo v antično Grčijo, lahko tam najdemo dildu podobno igračko z imenom olisbokollike. Če pogledate kakšno grško vazo z upodobitvijo ženske, ki ima v rokah bageto ali dve, naj vas opozorimo, da verjetno gledate prizor samozadovoljevanja z dildom, narejenim iz testa.

Predstavljajte si debelino manjše bagete, trdo kot grisin in malce premazano z oljem. Možno je, da so te zadeve uporabljali zgolj za posebne rituale, ni pa izključeno, da niso že stari Grki dobro vedeli, kar je bilo kasneje jasno Rimljanom – Carpe diem.

3. Ni za vegane

Nekega dne sredi 13. stoletja se je nekemu dedcu na Kitajskem zdelo pametno, da si na svojega junaka natakne kozjo veko, da bi lahko dlje časa zadovoljeval svojo ženo.

Potreba je mati izumov, bi človek rekel, kajti stvar je delovala. Treba pa je dodati še to, da so Kitajci na teh kozjih vekah radi pustili tudi trepalnice, da je lahko uživala tudi žena.

4. Recept za spermicid

Egipčanski papirusi, ki so stari približno 4000 let opisujejo, kako so Egipčanke skrbele za kontracepcijo.

Zmešale so sadež akacije, med in zmlete datlje. To pasto so nanesle na kos bombaža in si ga vstavile v nožnico, da je deloval kot nekakšen kontracepcijski tampon.

Verjetno je bila stvar kar učinkovita, saj sadež akacije fermentira v mlečno kislino, ki je poznana kot spermicid, saj znižuje pH nožnice in zmanjša mobilnost spermijev.

5. Vibrator za histerične ženske

Histerija kot psihična motnja je dobila ime po grški besedi hystera, ki pomeni maternica. To poimenovanje priča o tem, da naj bi anksioznost, nespečnost in razdražljivost bile le ženske težave.

Ženske s histerijo so kmalu začeli zdraviti s »pelvičnimi masažami«, kjer je zdravnik najprej ženski masiral zunanje spolovilo in potem še notranjost nožnice, dokler ni doživela »krčev«. (Ženski orgazem za medicinske veleume takrat ni obstajal).

Še leta 1934 so v Franciji histerijo zdravili na podobne način, vendar so se zdravniki že malce modernizirali. Uporabljali so namreč napravo, ki so jo navili kot kakšno uro, da je oddajala vibracije. Še dobro, da so ženske kmalu vzele stvar v svoje roke.

Mimogrede, električni vibratorji so prišli na vrsto leta 1880. Primerek je imel kakih 20 kilogramov in je bolj spominjal na udarno kladivo.

6. Najdražji dildo na svetu

Kakšna erotična trgovina, neki! Po igračke se gre zdaj k zlatarju. Najdražji dildo na svetu stane 1 milijon dolarjev. Naredili pa so ga avstralski izdelovalci nakita Fornicari.

Gre za platinast dildo, okrašen z modrimi safirnimi kvadratki, biseri z južnega morja in več kot 2000 roza diamanti. Pripravite kartice, punce!

7. Pazite, kam greste na dopust

Preden poleg kopalk spakirate še svoje priljubljene erotične pripomočke, preverite, da niso na vaši sanjski destinaciji prepovedani. Oh, ja. Dostojno obnašanje ni rezervirano le za javni prostor. Tudi v zasebnosti svoje hotelske sobe morate paziti, kaj delate.

Igračke vam lahko zaplenijo na carini, lahko pa vas doletijo še kakšne kazni. Države, kjer se igrajte varno, so: Savdska Arabija, Združeni Arabski Emirati, Tajska, Vietnam, Malezija, Indija, Maldivi in Alabama (ZDA).

Naročnik oglasa: Tim group, d.o.o.

Tagi