7 nasvetov za nego suhe kože!

Občutek suhe in razpokane kože brez sijaja je pogosta tegoba, ki nas pesti v hladnejših mesecih. Ne samo, da gre pri tem za estetsko nevšečnost, temveč tudi za ogledalo našega notranjega zdravja in življenjskega sloga.

Zato je ključno, da razumemo vzroke za nastanek suhe kože, hitro prepoznamo znake in pravi čas ukrepamo. Ustrezna nega bo koži hitro povrnila zdravje in naravno lepoto.

1) Prepoznajte vzroke in prve znake izsušenosti

Koža, kot ključni organ, ščiti naše telo in ko je njeno ravnovesje porušeno, nas na to opozori z neprijetnim občutkom zategnjenosti, hrapavosti, rdečice, napetosti, razpok in srbečice.

Suha koža, znana tudi kot kseroza, je pogosto stanje, ki se odraža v pomanjkanju lipidov in naravnega vlažilnega faktorja v koži, predvsem v njeni zunanji roženi plasti.

Seveda pa je bistvena razlika med tem, ali gre za suho kožo zaradi vpliva zunanjih dejavnikov, kar lahko lajšamo z uporabo kakovostne vlažilne kreme, ali kot simptom kožnih bolezni (atopijski dermatitis, različne oblike luskavice, ihtioze in iritativni kontaktni dermatitis).

Znaki izsušene kože:

  • Srbečica
  • Luščenje
  • Občutek zategnjenosti
  • Hrapavost
  • Rdečica in srbečice

Znaki močno izsušene kože:

  • Napetost
  • Luskavost
  • Razpoke
  • Huda srbečica

Pojav kseroze lahko nastane zaradi različnih dejavnikov, običajno zaradi genetike ali vplivov vremenskih razmer, pri čemer se resnost povečuje s številom prisotnih vzrokov. Razumevanje teh dejavnikov je ključno za preprečevanje in zdravljenje simptomov.

Eden izmed dejavnikov, ki prispeva k pojavu suhe kože, pa je tudi pomanjkanje učinkovite nege in uporaba nekakovostnih krem za suho kožo. Neustrezna nega lahko stanje hitro poslabša, saj dodatno izsuši kožo in negativno vpliva na njeno vlažilno mrežo v globljih plasteh.

2) Ne pozabite na hidracijo

Naša koža odseva to, kar zaužijemo. Pitje zadostnih količin vode (tudi v hladnejših mesecih) je vitalnega pomena za zdravje kože, saj prispeva k njeni hidraciji in izboljšuje elastičnost.

Dehidracija lahko vodi do suhe, puste kože z večjim pojavom gub in drobnih linij. Torej zadostna hidracija pripomore k bolj čisti in zdravi koži

3) Izberite kakovostne vlažilne kreme

Vlažilna krema je esencialen element pri dnevni rutini nege suhe kože. Izberite vlažilno kremo, ki je posebej formulirana za suho kožo in vsebuje hranilne sestavine, kot so glicerol, hialuronska kislina in vitamini.

Kozmetični izdelki vsebujejo snovi, ki v koži predstavljajo naravni vlažilni faktor (NMF), kot so aminokisline, pirolidonkarboksilne kisline (PCA), uronske kisline (UCA), mlečne kisline, sečnine, citrati in polioli (kot je glicerol). Delujejo tako, da privlačijo vodo iz zraka in omogočajo hidratiranost rožene plasti. Tako deluje tudi vsem poznana hialuronska kislina. Korak vlaženja lahko združimo tudi s krepitvijo bariere, katera je še toliko bolj zaželena pri poškodovani kožni barieri (največkrat zaradi kožnih bolezni), njena uporaba pa se dopolnjuje tudi z uporabo aktivnih sestavin.

Posezite po vlažilni kremi DK Glowy, ki je izjemno vlažilna, lahka in brezoljna naravna krema za obraz in zagotavlja intenzivno hidracijo kože skozi celoten dan. Krema se hitro vpija, ne maši por in je primerna za vse tipe kože.

S 24-urno hidracijo krepi kožno pregrado, medtem ko kombinacija ceramidov, vitamina C in hialuronske kisline pomaga zmanjševati videz gub ter izboljšuje napetost in prožnost kože. Rezultat uporabe je zdrava, gladka, sijoča in čudovita koža.

Vlažilna krema DK Glowy je klinično dokazano učinkovita, sestavljena iz 99% naravnih in certificiranih sestavin ter pakirana v trajnostno embalažo iz 100% recikliranih materialov.

Vlažilno kremo nanašajte vsako jutro in večer po čiščenju obraza z nežno čistilno peno.

4) Redno uporabljajte nežno čistilno peno

Pri čiščenju suhe ali zelo suhe kože je ključnega pomena uporaba čistilnega izdelka, ki je učinkovit, a hkrati dovolj nežen, da ne odstrani naravnih lipidov kože. Odsvetuje se uporaba trdnih mil in agresivnih sredstev, ki vsebujejo alkohol, saj prodrejo v globlje plasti kože in poškodujejo celične membrane. Če po uporabi sredstva za čiščenje čutimo občutek zategovanja na koži, potem zagotovo ne uporabljamo ustreznega čistilca glede na svoj tip kože.

Po novejših smernicah vse bolj stremimo k uporabi izdelkov, ki vsebujejo nežnejše in koži prijazne površinsko aktivne snovi (PAS). To so neionogene PAS in sindeti. Slednji so sinteznega izvora, vendar zelo učinkoviti.

DK Glowy nežna čistilna pena je odličen primer takšnega izdelka; je učinkovita, a nežna pena, namenjen odstranjevanju ličil, umazanije in drugih nečistoč, ne da bi pri tem prišlo do draženja ali izsušitve kože. Po prvi uporabi čistilna pena kožo pomiri, naredi gladko in mehko, primerna pa je za vse tipe kože, še posebej za mastno.

Čistina pena DK Glowy ohranja naravno pH ravnovesje kože, prispeva k njeni obnovi in ohranitvi zdrave kožne bariere. Rezultat uporabe je sveža, prožna in sijoča koža.

5) Občutljivejši koži namenite posebno pozornost

Kreme, posebej oblikovane za suho kožo, so kot ščit, ki kožo varuje pred zunanjimi vplivi in hkrati neguje njeno občutljivo strukturo. Pri zelo občutljivi in izsušeni koži je pomembno, da za nego uporabljate posebno kombinacijo vlažilne kreme za suho kožo in skrbno formuliran gel za čiščenje.

Kremo za suho kožo nanesete po temeljitem čiščenju z izjemno blagim gelom, ki bo s kože odstranil nečistoče in ličila, hkrati pa jo navlažil in pomiril.

Edinstven DK Glowy duo za nego kože se osredotoča na pomirjanje in vlaženje občutljive kože, nagnjene k alergijam in atopijskemu dermatitisu, ter jo ščiti pred morebitnimi izbruhi. Kombinacija vključuje izjemno nežen čistilni izdelek in hranljivo kremo za suho kožo, ki jo lahko uporabite za celotno telo.

Formulacija kreme za suho kožo, ki je bogata z vitamini in naravnimi antioksidanti, krepi odpornost kože in je brez alkoholov, dišav ali drugih sestavin, ki bi kožo lahko razdražile.

6) Izogibajte se dejavnikom, ki stanje lahko še poslabšajo

Za zmanjšanje neprijetnih simptomov suhe kože se poskušajte držati teh nasvetov:

  • Izogibajte se suhemu zraku
  • Skrajšajte čas kopeli in prhanja (topla in vroča voda kožo še dodatno izsuši)
  • Pri pomivanju posode uporabljajte rokavice (to pomaga preprečevati stik z vročo vodo in močnimi detergenti)
  • Nosite oblačila iz naravnih materialov
  • Uporabljajte pralni prašek brez barvil in dišav
  • Na kožo nanašajte vlažilne kreme in čistilne pene brez alkohola, dišav in barvil

7) Poskrbite za ustrezno prehrano

Uravnotežena prehrana, bogata z vitamini, minerali in antioksidanti, prispeva k močni, elastični in hidrirani koži. Vitamini A, C, E in B-kompleks, skupaj z minerali, kot sta cink in selen, podpirajo obnovo kože, ščitijo pred poškodbami zaradi prostih radikalov in spodbujajo proizvodnjo kolagena.

Omega-3 maščobne kisline, prisotne v ribah in nekaterih rastlinskih oljih, pomagajo vzdrževati kožno pregrado, kar zmanjšuje izgubo vode in izsušenost kože.

Negovanje suhe kože ni le rutina, ampak potovanje k odkrivanju lepote in zdravja, ki se začne znotraj nas. Vsak korak v dnevni rutini nege je lahko ljubeč dotik, ki koži vrača sijaj in mehkobo. Zato si vzemite čas za svojo kožo vsak dan!

Naročnik oglasa: DKGLOWY

 

Tagi