Po Otroški planinski poti na Veliko planino

Planinsko društvo Domžale lepo vabi v nedeljo 22. maja 2022, da se jim pridružite po otroški planinski poti Malo in Veliko planino. Izlet je namenjen vsem osnovnošolcem, ne glede katero šolo obiskujejo!

Otroška planinska pot na Malo planino vodi mimo petnajstih postaj – točk izostrene pozornosti, ki so povezani v gibalno, raziskovalno, čutno in pokrajinsko gorniško doživetje. Pot poteka od Jelševega konfina (1230 m) preko Gojške planine do Domžalskega doma na Mali planini (1534 m).

Gre za lahko označeno in deloma neoznačeno pot, za katero bomo porabili približno eno uro. Pri domu si lahko naročite pijačo ali kak drug priboljšek, če tega že ne bo dovolj v nahrbtniku. Nato pa se bomo sprehodili še po Veliki planini; kapelica Marije Snežne, vetrnica, starejši pohodniki pa do najvišje točke – Gradišča (1.666 m).

Zbor in povratek
V nedeljo, 22. maja 2022, ob 8.00 v Domžalah za blagovnico Vele in 8.15 v Preserjah pri Radomljah pred šolo- stari del. Povratek v Radomlje predvidoma ob 17.00 in v Domžale ob 17.15. Za izlet je organiziran avtobusni prevoz.

Slabo vreme
V primeru dežja izlet odpade.

Obvezna oprema
Gojzarji, nahrbtnik, udobne dolge hlače, vetrovka, kapa, rokavice, rezervno perilo, malica in pijača, kos izolacijske podloge za sedenje na tleh (armafleks), vrečka za smeti, planinski dnevnik ter kakšen evro za priboljšek v koči. S sončno kremo se namažite že doma.

Prijave in cena
Prijavite se lahko do vključno srede, 18. maja 2022, na e-naslov angelina.bolta@guest.arnes.si.

Ob prijavi navedite:

  • ime in priimek otroka,
  • osnovna šola,
  • razred
  • GSM starša

Cena izleta je 10 €. Denar prinesite s seboj na izlet. Na avtobusu ga boste predali vodji izleta in mentorici planinske skupine, ga. Angelini Bolta . Vse dodatne informacije so na voljo pri ge. Angelini Bolta na tel: (041 384 854)

Petra Petravič

 

Tagi