Pet perspektivnih mladih podjetnikov gre na Orient Express

Gašper Premože, Filip Uranc, Nejc Verbovšek, Iza Vrtačnik in Sebastjan Zajc je peterica mladih zagnanih (bodočih) podjetnikov, ki so si priborili vozovnice za nepozabno podjetniško pustolovščino: Od 8. do 12. maja bodo potovali s posebnim vlakom v Bolgarijo, kjer se bodo lahko potegovali za investicijo do milijon evrov.

Na vlaku jim bo delalo družbo še nekaj deset mladih podjetnikov, med potovanjem pa bodo ves čas aktivno razvijali podjetniške zamisli pod budnimi očesi posebej izbranih najboljših slovenskih podjetniških mentorjev.

Drugi kandidati bodo imeli med tem do 15. maja, ko bo na Obrtni zbornici Domžale potekala naslednja startup delavnica, tudi čas, da razmislijo, ali je podjetništvo res njihovo poslanstvo. Matija Goljar, gostujoči predavatelj na Štartaj Domžale, jih je opozoril, da je prehod v podjetništvo kot preskok iz amaterskega v profesionalni šport. Pomeni disciplino, vztrajnost in trdo delo. Nasprotno od večinskega mnenja za uspeh niso potrebni bogati starši, doktorat ali mreža kontaktov, je bil slikovit Goljar.

Mellanie Grudniik, gonilna sila Štartaj Domžale in prav tako ena od izbranih mentoric na vlaku za Sofijo, pa jim je položila na srce, naj bodo vztrajni in naj si pot do velikih ciljev zastavijo z majhnimi koraki.

K. V.; Foto: L. V.

Tagi