Kako živeti dlje in bolj kakovostno

Tedni vseživljenjskega učenja v Knjižnici Domžale

Od 10. maja do 16. junija po vsej Sloveniji praznujemo tedne vseživljenjskega učenja. To je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajuje Andragoški center Slovenije v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov. Namen projekta je opozarjanje na vseprisotnost in pomembnost učenja v vseh življenjskih obdobjih.

Učenje prispeva k daljšemu in bolj kakovostnemu življenju, zagotavlja boljše zdravje in dobro počutje, povečuje produktivnost, zaslužek, kreativnost, zaposljivost na trgu dela …

 

Knjižnica Domžale v tednih vseživljenjskega učenja organizira dve brezplačni izobraževanji za starejše uporabnike:

  • Finlit: Spletno nakupovanje:V hitro spreminjajočem se finančnem okolju, v katerem je vedno več tveganih finančnih produktov in storitev, potrebuje starostna skupina (55+) dodatno pomoč. Osnovno finančno pismenost in nekaj uporabnih nasvetov vam lahko posredujemo in vas z njimi seznanimo tudi v Knjižnici Domžale. Podrobneje bomo predstavili eno od zanimivih in uporabnih tem – Spletno nakupovanje. PRIJAVE in vprašanja zbiramo do srede, 15.5.2024, na e-naslov: matej.omahna@dom.sik.si.
  • Osnove fotografije za starejše uporabnike:Fotografija je umetnost, ki nam omogoča, da zajamemo svet okoli nas in ovekovečimo trenutke v času, zato je pomembno, da jih znamo ohraniti in z njimi spretno ravnati tudi v svetu računalništva. Vabljeni na tečaj Osnove fotografije za starejše uporabnike, kjer se bomo spoznali z osnovami obdelave fotografij ter s prenosom fotografij na računalnik. Za udeležbo je obvezna prijava preko telefona 01 724 12 04 ali preko elektronske pošte omahna@dom.sik.si.

 

Avtor: Brigita Kranjec (Knjižnica Domžale), Fotografija je generirana s pomočjo AI.

 

Tagi